Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 14 juni 2024

Een stevig lagedrukgebied boven de Britse Eilanden bepaalt het weer voor ons dit weekend. We moeten ons dus opmaken voor een nat en onstuimig weekend, maar tussendoor gaat de zon ook schijnen.

Onstuimige zaterdag

Zaterdagochtend trekt het front met de regen en onweersbuien richting het noordoosten het land uit. Daarachter klaart het op en heeft de zon even flink wat ruimte om te schijnen. Wel blijft het net zoals tijdens de frontpassage hard waaien.

In de loop van de middag naderen vanuit het zuidwesten enkele nieuwe buien. De maxima lopen op tot waardes van 17 tot 19 graden.

Een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden zorgt voor onstuimig en wisselvallig weer in de Benelux.

WeerRadar: het front met regen lokaal onweer trekt zaterdagochtend het land uit. Daarachter klaart het tijdelijk op, maar volgen ook weer enkele buien.

De WindRadar toont bovendien de harde windstoten tijdens het weekend. Vooral zaterdag waait het flink, met windstoten tot 70 kilometer per uur in de kustgebieden en 60 kilometer per uur in het binnenland. Hierdoor zal het nog frisser aanvoelen.

De zaterdag verloopt onstuimig, met aan de kust windstoten van 70 kilometer per uur. Ook voor het binnenland laat de WindRadar stevige windstoten zien.

Zondag ook niet droog

Ook zondag zal niet geheel droog verlopen. Al in de ochtend trekken de eerste buien over het land. In de middag worden de droge fases wat langer, maar ook dan moet men verspreid over het hele land rekening houden met af en toe een bui.

De temperaturen komen uit op vergelijkbare waardes, met maximaal 17 graden in de kustgebieden en 19 graden in het binnenland. Het waait nog steeds flink.

Al met al blijft het dus op beide dagen niet droog. De totale regensommen laten hieronder zien dat vooral in het westen van het land opnieuw 20 à 30 millimeter regen kan vallen. Wel valt een groot deel van deze hoeveelheden in de nacht naar zaterdag.

In totaal kan er in het westen en noorden van het land tijdens het weekend 20 tot 30 millimeter regen vallen. Een aanzienlijk deel daarvan valt wel in de nacht naar zaterdag.

Bron: Weerenradar.nl