Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 22 maart 2024

Na een (zeer) zachte werkweek is het nu ineens vrij koud voor de tijd van het jaar, de komende week loopt de temperatuur echter geleidelijk weer wat op. Tijdens het paasweekend is de onzekerheid erg groot. Wordt het fris of juist bijna 20 graden?

Zowel de zaterdag als de zondag verlopen vrij koud voor de tijd van het jaar. Zaterdag begint vrij fris en op veel plaatsen ook zonnig, maar later op de dag trekken er felle (onweers)buien over het land. Ook zondag overdag blijft het niet droog. Stevige buien trekken over en er staat met een vrij krachtige tot aan zee zelfs stormachtige noordwestenwind nog net iets meer wind dan op zaterdag.

weekend

Dit weekend wordt er met een noordwestenwind koude lucht aangevoerd.

 
Nieuwe werkweek brengt rustiger weertype

weerradar

Het begin van de nieuwe werkweek verloopt rustig en droog.

Het lagedrukgebied dat dit weekend voor het wisselvallige en koude weertype zorgt, trekt op maandag snel weg. De werkweek begint daardoor met redelijk wat zonneschijn. Later op de dag neemt de bewolking weliswaar toe, maar het blijft overal droog. Dinsdag wordt die bewolking nog dikker, maar op een lokale spat regen na blijft het opnieuw de hele dag droog. Er staat op beide dagen een (naar zuidoost) draaiende matige tot (vrij) krachtige oostenwind en het wordt een graad of 11.

Pasen

In aanloop naar Pasen bepaalt een invloedrijk lagedrukgebied het weer in grote delen van Europa.

Vanaf woensdag krijgt nieuw lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan meer invloed op het weer in West-Europa, maar het kan niet echt in de buurt van de Benelux komen. De bewolking overheerst wel, maar af en toe is er ruimte voor de zon en er vallen een paar buien. De zuidenwind voert wel wat warmere lucht aan. Zo loopt het kwik op naar zo'n 11 tot 14 graden.

Enorme onzekerheid met Pasen

weermodel

Het Amerikaanse weermodel schetst voor Pasen momenteel een heel ander scenario dan het Europese weermodel.

Precies tijdens het lange paasweekend is de onzekerheid erg groot. Wanneer het lagedrukgebied ten zuidwesten van de Benelux blijft liggen en niet opschuift, is het hier vriendelijk weer. Er wordt dan zeer zachte lucht aangevoerd en het kwik loopt dan op naar 15 tot 20 graden. Wanneer het lagedrukgebied wel dichterbij schuift, is er juist veel meer bewolking en soms ook regen bij maximaal 8 tot 14 graden op de thermometer. Beide geschetste situaties hebben momenteel ongeveer evenveel kans om uit te komen.

Bron: weerenradar.nl