Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 31-05-2023

De meteorologische lente van 2023 wordt vandaag met zonnig en warm weer afgesloten. Vooral in het zuiden van het land kan het daarbij zomers warm worden. Het lijkt erop dat De Bilt niet tot aan de zomerse waarde zal reiken en daarmee zou de lente van dit jaar daar zonder één enkele zomerse dag verlopen, tegen 4 normaal.

Dreven gisteren nog steeds wolkenvelden van de Noordzee het land binnen, vandaag krijgt de zon overal volop de ruimte. Wolkenvelden op de Noordzee liggen weliswaar dichtbij, maar later het land in elk geval overdag grotendeels onberoerd. Wel kunnen een paar platte stapelwolken ontstaan, maar de zon brandt die ook snel weer weg. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind en de temperaturen stijgen vanmiddag in het binnenland op uitgebreide schaal tot tussen 22 en 25 graden, in het zuiden kan het lokaal 26 graden worden. In het noordwesten is het met 17 tot 20 graden koeler.

Morgen eerst wolkenvelden

Vanavond en de komende nacht wordt de wind noordelijk en kunnen wolkenvelden vanaf de Noordzee wel weer het land op trekken. In het zuiden blijft het het langst opgeklaard en daar kunnen de temperaturen nog tot 6 graden dalen.

Morgen begint de dag op veel plaatsen bewolkt, maar al snel brandt de zon weer gaten in de bewolking en ziet het weer er steeds beter uit. De meeste zon wordt net als gisteren in de zuidelijke helft van het land verwacht, in het noorden houden de wolken het het langste vol. Daar kan uit de bewolking lokaal ook een spatje (mot)regen vallen. De noordelijke wind is aan zee af en toe vrij krachtig en het wordt 15 graden op de Wadden en 22 graden nog lokaal in het zuiden van het land.

Vrijdag weer meer zon

Ook vrijdag kunnen nog enkele wolkenvelden over het land trekken, al lijkt het er dan op dat de zon in de loop van de dag vrijwel overal toch weer de overhand krijgt. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land kan het kwik dan alweer tot tussen 20 en 22 graden oplopen, in het westen ziet het er met 17 tot 20 graden wat gematigder uit. Verder waait ook vrijdag nog een vrij stevige noordelijke tot noordoostelijke wind.

In het weekend lijkt zaterdag een fraaie dag te worden. Er is dan veel zon, er worden nauwelijks wolken verwacht en na een nacht met minimumtemperaturen rond 8 graden stijgt het kwik overdag op veel plaatsen tot tussen 22 en 25 graden. Zondag zijn de temperaturen met 16 graden op de Wadden en 23 graden in het zuiden een tikkeltje lager en is het noorden gevoelig voor een paar wolkenvelden vanaf de Noordzee. In de rest van het land schijnt de zon volop bij een aanhoudend noordelijke wind.

Volgende week zomers

En ook volgende week lijkt het in het algemeen toch zomerse weer aan te houden. De wind waait voortdurend uit richtingen tussen noord en noordoost, de zon komt er volop door en alleen het noorden is geregeld ook gevoelig voor wolkenvelden. Daar wordt het dagelijks tussen 17 en 20 graden, in de rest van het land kan het kwik gemakkelijk tot tussen 21 en 24 graden oplopen en in het zuiden is 25 graden op sommige dagen mogelijk. Neerslag zit voorlopig niet in de kaarten en dus wordt het langzaam wel steeds droger.

Bron: weer.nl