Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 12-04-2023

Het wisselvallige weer van de laatste tijd loopt nu op zijn einde. Vandaag regent het eerst nog even, later volgen een paar fikse buien en ook morgen en vrijdag kan nog een enkele bui vallen. Zaterdag en zondag schampen twee gebieden met regen aan ons land, maar vanaf maandag is het met de wisselvalligheid gedaan. De lente gooit dan alle trossen los en we gaan op weg naar de eerste twintigers van dit jaar.
Bepalend voor het weer bij ons is eerst nog een lagedrukgebied dat van de Britse eilanden naar de Noordzee trekt. De bijbehorende regen is de afgelopen nacht al het land binnengetrokken en verdwijnt in de loop van de ochtend via het oosten weer Duitsland. Daarachter kan de zon er even mooi doorkomen.

Nieuwe buien liggen op de loer en die trekken later vanmiddag vanuit het zuidwesten over het land. Dat kunnen felle buien zijn, mogelijk met onweer, hagel en lokaal zware windstoten. Het noordwesten blijft er net buiten. De naar zuidwest draaiende wind is aan zee af en toe krachtig (kracht 6) en de temperaturen komen vanmiddag op 11 of 12 graden uit.

Buiige regen

Vanavond is het eerst even droog, tegen middernacht komt een nieuw gebied met buiige regen vanuit het westen opzetten. Dan neemt ook de wind flink toe, vanuit zuid tot zuidwest. Aan zee wordt die wind tijdelijk hard (kracht 7) en op zee misschien wel even stormachtig (kracht 8). Verder kunnen ín de kustgebieden opnieuw zware windstoten voorkomen, met snelheden tot 85 kilometer per uur. Het koelt af tot tussen 4 en 7 graden.

Morgen hebben we een afwisseling van wolken en zon en vallen vooral in het binnenland eerst nog een paar buien. Later worden dat er steeds minder en krijgt de zon de ruimte. De stevige zuidwestenwind is aan zee eerst nog krachtig en in de ochtend misschien nog wel even hard, maar later op de dag wordt het geleidelijk rustiger. En met tussen 11 en 13 graden is ook de temperatuur een fractie hoger dan vandaag.

Weekend licht wisselvallig

Vrijdag en in het weekend is het licht wisselvallig. Vrijdag zijn er perioden met zon en valt een lokale bui. In het zuidwesten is er mogelijk meer bewolking door een storing die over België en het noordwesten van Frankrijk naar het zuidoosten trekt. De bijbehorende regen lijkt net over de grens te blijven, maar zou die iets naar het noorden komen, dan is Zeeland het eerste gebied dat ermee te maken krijgt. De matige wind waait vrijdag uit het zuidoosten en met 12 tot 15 graden is het in de middag aangenaam.

Zaterdag maken het zuidwesten en zuiden de grootste kans op bewolking en wat regen. Verder naar het noorden blijft het droog en komt de zon er veel vaker door. Er steekt een zwakke tot matige wind op uit richtingen tussen noord en west en het wordt op de meeste plaatsen13 of 14 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Zondag komt een gebied met regen en motregen vanuit Duitsland het land in. Vooral in de ochtend is het dan bewolkt met op veel plaatsen regen of motregen. In de middag gaan de droge perioden steeds meer overheersen en komt in het midden en noorden de zon er vaker door. Het kwik komt hierbij opnieuw op waarden rond 13 of 14 graden uit.

Vanaf maandag de lente

Vanaf maandag zien we een belangrijke verandering op de weerkaarten. Boven Scandinavië komt dan een hogedrukgebied te liggen. Het zorgt ervoor dat de wind bij ons naar het oosten draait en dat veel drogere lucht onze omgeving kan bereiken. Storingen verdwijnen helemaal uit beeld, de zon gaat volop schijnen en de temperaturen nemen een vlucht. Het lenteweer is dan compleet, zeker omdat we op weg gaan naar de eerste twintigers van dit jaar.

Bron: weer.nl