Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 08-04-2023

Veel mensen trekken er tijdens het lange Paasweekend op uit. De campings staan bijna overal vol en er zijn ook veel ‘dagtoeristen’ op pad en het weer werkt aardig mee. Onder invloed van een hogedrukgebied is het heel rustig weer, met zowel vandaag als morgen overdag zo goed als droog weer, af en toe zonneschijn en weer iets hogere temperaturen. Wel is er bij weinig wind in de ochtend regionaal kans op (dichte) mist. Maandag, Tweede Paasdag, neemt vanuit het westen een lagedrukgebied het stokje weer over en valt ’s middags weer wat regen.
Vanochtend komen vooral in de noordoostelijke helft van het land opklaringen voor en daar is er dan ook meteen flink wat ruimte voor de zon. In de zuidwestelijke helft hangt bewolking en soms is dat net dik genoeg voor een drup motregen. Op de grens van die opklaringen in het noordoosten en de bewolking in het zuidwesten, komt vanochtend in een strook over het midden en deels westen van het land ook mist voor. Regionaal ook dichte mist, waarbij het zicht terugloopt tot minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend trekt dit weg en dan breekt ook daar de zon door.

Rollen omgedraaid

Vanmiddag worden de rollen omgedraaid. De opklaringen trekken dan naar het zuidwesten, waardoor vooral daar de zon gaat schijnen. In het noorden en oosten neemt de bewolking weer toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met een zwakke tot aan de kust hooguit matige noordoostenwind wordt het 10 graden op de Waddeneilanden, en 12 tot 14 graden in de rest van het land. In het zuidwesten kan het op een enkele plek zelfs 15 graden worden.

Wederom kans op (dichte) mist

Ook komende nacht kan er tijdens opklaringen vervolgens weer mist ontstaan, mogelijk ook dichte mist. Er staat nauwelijks wind en de temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden, maar als het even wat langer opklaart, kan het lokaal nog wel iets verder afkoelen, vooral in Limburg mogelijk tot een graad of 2.

Graadje warmer

Eerste Paasdag, morgen, begint dus net als vandaag met regionaal wat ochtendgrijs. Dit lost in de loop van de ochtend weer op en dan is er net als vandaag een mix van wolkenvelden en wat zonneschijn. Landinwaarts ontstaan in de loop van de dag ook stapelwolken en vooral in het noordoosten kan het daardoor allemaal wat dichtsmeren met bewolking, met daar ook een kleine kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog. De wind draait naar het zuidoosten en daarmee stroomt nog iets zachtere lucht onze omgeving in. Op grote schaal wordt het dan 15 graden, alleen aan de kust wordt het een graad of 12. Aan zee steekt in de loop van de middag ook een wat frisser zeebriesje op, waarna het kwik daar alweer iets gaat dalen.

Later op de dag regen

Op Tweede Paasdag, maandag, schuift het hogedrukgebied naar het oosten weg en wordt de weg vrijgemaakt voor een lagedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan. De dag begint nog wel droog met ook wat ruimte voor de zon, vooral in het oosten van het land. In het westen neemt al snel de bewolking toe en in de loop van de middag volgt daar ook regen. Die regen trekt gedurende de middag verder het land in en arriveert tegen de avond ook in het oosten. De wind draait dan naar het nog iets ‘warmere’ zuiden en dan wordt het landinwaarts weer 15 of 16 graden, lokaal mogelijk zelfs 17 graden. Aan de kust wordt het 12 tot 14 graden.

Wisselvalligheid keert terug

Na het Paasweekend keert de zuidwestenwind terug en daarmee ook de wisselvalligheid. Er valt dagelijks weer wat nattigheid, afgewisseld met soms ook wat ruimte voor de zon. Het waait af en toe stevig en de temperaturen doen weer een stapje terug, tot rond 11 graden.

Bron: weer.nl