Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 16-03-2023

Zachte lucht dringt vandaag vanuit het zuidwesten ons land binnen. De overgang gaat gepaard met bewolking en wat lichte regen of motregen, maar al gauw wordt het vanuit het zuidwesten droog en komt de zon er vaker door. De temperaturen gaan omhoog en kunnen vanmiddag in het zuiden alweer waarden van 15 graden bereiken.
De verandering heeft te maken met een lagedrukgebied op de Oceaan. Het zorgt er bij ons voor dat de wind naar zuidelijke richtingen draait en dat zachtere lucht, afkomstig vanuit Frankrijk, tot onze omgeving kan doordringen. De afgelopen nacht heeft het alleen in het noordoosten nog hier en daar licht gevroren, in de rest van het land bleef het kwik duidelijk boven nul. Tegelijkertijd nam de bewolking toe en daaruit valt vanochtend eerst verspreid wat lichte regen of motregen, maar grote hoeveelheden zijn het niet.

Later droog

Later vanochtend en vanmiddag wordt het vanuit het zuidwesten droog en komt de zon er steeds beter door. De zuidelijke tot zuidoostelijke wind is matig, aan zee brij krachtig (kracht 5) en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 10 graden in het uiterste noorden tot plaatselijk 15 graden in het zuiden van het land.

Paar opklaringen

Vanavond en de komende nacht zijn er een paar opklaringen en koelt het af tot een graad of 6. In het noorden kan nog een enkele bui vallen, verder is het droog. Morgen beginnen we met nu en dan zon, tussen de wolkenvelden door. Later op de dag worden de wolken wat dikker en komen vanuit het zuidwesten een paar buien opzetten. Later in de middag en in de avond zou daarbij lokaal ook een klap onweer kunnen voorkomen. In het oosten en zuidoosten blijft het het langst droog en daar schijnt de zon ook het vaakst. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind en de temperaturen lopen uiteen van 14 graden in het noorden tot 18 graden, lokaal in het zuiden. Op de Wadden is het koeler.

Wisselvallig weekend

In het weekend houdt het licht wisselvallige weer aan. Zaterdag begint droog en met nu en dan zon, maar later op de dag komen vanuit het zuidwesten nieuwe buien opzetten, opnieuw mogelijk met onweer. Er waait nog steeds een zuidelijke wind en het is opnieuw zacht. In het noorden wordt het tussen 12 en 14 graden, in het zuiden lokaal 17 graden. In de nacht naar zondag en zondagochtend houdt de buiigheid aan, zondagmiddag lijkt het even droog te worden met ook een beetje zon. Later in de middag en in de avond komen vanaf de Noordzee nieuwe buien het land binnen. Bij een matige zuidwestelijke wind zijn de temperaturen wel iets lager dan voorgaanden dagen. Het wordt 9 tot 13 graden.

Ook volgende week wisselvallig

Ook volgende week houdt het wisselvallige weer aan. Bijna iedere dag valt wel ergens wat regen of een bui, maar de zon laat niet helemaal verstek gaan. Met een aanhoudend zuidelijke tot zuidwestelijke wind blijven de temperaturen de dubbele cijfers opzoeken. Op de meeste dagen wordt het tussen 10 en 14 graden en is het dus relatief zacht.

Bron: weer.nl