Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 21-02-2023

Het weer in Nederland wordt de komende dagen langzaam wat minder zacht. Kunnen de temperaturen vandaag en morgen op veel plaatsen nog gemakkelijk boven 10 graden uit stijgen, vanaf donderdag gebeurt dat geleidelijk niet meer. Ook wordt het opnieuw wat wisselvalliger met vooral morgen en vrijdag wat regen.
 
Vandaag blijft het op de meeste plaatsen nog droog. We hebben nog wel steeds met een laaghangend wolkenpakket te maken dat net als gisteren op veel plaatsen van geen wijken weet. Als de zon er al een gat in weet te vinden, dan lukt dat in het noordwesten en later vandaag ook in Limburg en mogelijk Zeeland het beste. De rest van het land lijkt zich opnieuw voor een grijze dag te kunnen opmaken. Bij dit alles waait er een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en wordt het vanmiddag tussen 9 en 12 graden.

Opklaringen

Vanavond en de komende nacht breiden de opklaringen in het zuiden zich langzaam wat verder over het land uit. In de gebieden met opklaringen kan plaatselijk mist ontstaan. Verder wordt het daar vrij koud, met temperaturen die lokaal tot in de buurt van het vriespunt kunnen dalen. In het westen en noorden houden wolken de overhand en wordt het niet kouder dan een graad of 6. Hier kan ook nog een spatje motregen vallen.

Morgen overdag beginnen we eerst nog met een beetje zon, later in de ochtend en in de middag trekt vanuit het westen een gebied met bewolking het land binnen en begint het af en toe te regenen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht, maar het kan dan wel langere tijd wat druilerig zijn. De wind waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest en de temperaturen lopen nog een keer flink op. In het noorden wordt het ongeveer 10 graden, in het zuiden kan het kwik nog een keer tot 13 graden oplopen.

Vanaf donderdag verandering

Vanaf donderdag begint het weer, zoals aangegeven, te veranderen. Aan de achterzijde van een koufront komen we in een noordelijke tot noordwestelijke wind terecht, waarin een zwakke storing meekomt. Die brengt bewolking en wat regen of een bui. Ook donderdag zijn de hoeveelheden niet groot. Om de storing heen kan ook de zon zich nog wel even laten zien. De noordelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig en misschien wel even krachtig en de temperaturen komen tussen 8 en 11 graden uit, van noord naar zuid.

Vrijdag wordt het nog maar 7 of 8 graden. Een lagedrukgebied trekt dan over Denemarken naar het zuidoosten. Er omheen voert een sterke westelijke tot noordwestelijke wind vrij frisse lucht naar Nederland. Op een storing komen een paar wat actievere buien voor, waarop ook hagel kan optreden. Om de buien heen is ook de zon even te zien. De wind is aan zee vrij krachtig en misschien even krachtig en daardoor is het buiten guur.

Zaterdag nog buien, daarna beter

In het weekend kunnen ook zaterdag nog een paar buien vallen, mogelijk met wat korrelhagel. Het wordt daarbij opnieuw 8 graden en de zon komt er al duidelijk vaker door. Het weerbeeld ziet er daardoor al veel opener uit. Vanaf zondag komt een hogedrukgebied in de buurt. De wind draait dan naar noord tot noordoost, drogere en iets koudere lucht kan onze omgeving bereiken en de zon breekt voluit door. In de nachten kan het dan plaatselijk licht vriezen, overdag wordt het nog steeds 8 graden. Maar door de noordoostelijke wind kan het buiten de deur voor het gevoel wel wat schraal zijn.

Bron: weer.nl