Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 20-02-2023

Ook vandaag wordt met een stevige zuidwestenwind nog steeds zachte lucht aangevoerd waarin de temperaturen vanmiddag tussen 10 en 13 graden uitkomen. Daarbij hebben wolken de overhand, maar kan aan zee ook de zon doorbreken.
Nederland bevindt zich aan de noordkant van een hogedrukgebied boven Frankrijk. Een stevige zuidwestenwind voert zachte en vochtige lucht aan waarin veel wolken voorkomen. Uit die bewolking valt lokaal een spatje motregen, maar het droge weer overheerst. Verder kan aan zee af en toe een gat in de bewolking vallen, in het binnenland laat de zon zich nauwelijks zien. De zuidwestelijke wind haalt aan zee een windkracht 6 en eerst soms nog een 7 en de temperatuur komt tussen 10 en 13 graden uit.

Vannacht nog steeds bewolkt

Vanavond en de komende nacht is het ook bewolkt. Vooral in het zuiden klaart het af en toe op. Gebeurt dat inderdaad, dan kan het lokaal mistig worden. Verder naar het noorden lijken wolken de overhand te houden. De zuidwestelijke wind neemt af en de temperaturen dalen tot 7 of 8 graden, in opklaringen kan het lokaal tot 4 graden afkoelen. Morgen hebben wolken de overhand, al maken de kustgebieden net als vandaag kans op nu en dan zon. De grootste kans daarop lijkt voor Noord-Holland. Het blijft overwegend droog en zacht met 9 tot 12 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig, kracht 2 tot 4.

Vanaf woensdag wordt het weer wat wisselvalliger. Een paar storingen komen onze kant op. Woensdag is het bewolkt en begint het vooral later op de dag af en toe te regenen. De zwakke tot matige wind is dan zuidelijk en de temperaturen gaan weer wat omhoog en komen op waarden tussen 10 en 14 graden uit. Het is dan erg zacht.

Vanaf donderdag minder zacht

Donderdag en vrijdag waait de wind uit richtingen tussen west en noord. Met temperaturen tussen 8 en 10 graden wordt het dan wat minder zacht. Verder zijn er nog steeds wolkenvelden, maar kan af en toe ook de zon tevoorschijn komen. Beide dagen kan wat regen of een bui vallen. Grote hoeveelheden worden echter niet verwacht en doordat de bovenlucht wat kouder wordt, kan een enkele bui ook korrelhagel geven.

Vanaf het weekend zien we op de weerkaarten een duidelijke verandering. Daar waar het hogedrukgebied tot dat moment vooral ten zuiden van onze omgeving heeft gebivakkeerd, trekt het voor het eerst sinds lang naar het noorden en komt boven Scandinavië terecht. Doordat zich boven het noorden van Italië een lagedrukgebied nestelt, gaat vanaf zondag bij ons een stevige noordoostenwind waaien die koudere lucht aanvoert.

Koude noordoostenwind

Voordat het zover is, passeert zaterdag eerst nog een storing met wat regen en een paar buien. De dagen daarna is het droog en komt de zon er beter door. In de nachten kan het tijdens opklaringen dan lucht vriezen, overdag wordt het met de zon erbij nog steeds een graad of 8, maar kan het door de noordoostenwind wel wat guur aanvoelen.

Bron: weer.nl