Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 24-11-2021

Kwam gisteren op veel plaatsen de zon er nog even mooi door, gisteravond en de afgelopen nacht is het overal weer bewolkt geraakt en heeft zich in het zuiden en oosten van het land op veel plaatsen mist gevormd. Die mist heeft vandaag waarschijnlijk veel tijd nodig om overal op te trekken. Daarna is het bewolkt met soms wat motregen, in het noordwesten een enkele bui van zee en in het zuidoosten, in Limburg ook nog kans op een beetje zonneschijn.

Doordat er voornamelijk in de kustgebieden een zuidelijke tot zuidwestelijke wind waait en de wind in het binnenland vrijwel helemaal ontbreekt, hebben we vandaag vrij grote temperatuurverschillen. Wordt het in Limburg niet warmer dan 4 of 5 graden, aan de kust in het westen en in het noorden van het land kan het kwik plaatselijk nog tot 9 of 10 graden stijgen.

Vanuit het noordwesten wat regen

Vanavond en de komende nacht komt vanuit het noordwesten een koufront dichterbij. In het zuidoosten is het eerst nog opgeklaard. Daar kan plaatselijk mist ontstaan en dalen de temperaturen vrij snel tot iets beneden het vriespunt. Onder de wolken in de rest van het land wordt het niet kouder dan tussen 4 en 7 graden en in het noordwesten begint het uit de bewolking al vrij snel af en toe te regenen. Later in de nacht breidt die lichte regen zich verder uit.

Morgen in de middag flink wat zon

Morgen trekken de restanten van de regen, die steeds minder actief wordt, over het land via het zuidoosten weg. Erachter komt, vooral in de middag, vanuit het noordwesten de zon er mooi door. Er zijn nog wel stapelwolken en vanaf de Noordzee kan plaatselijk nog een buitje binnendrijven. De wind draait aan zee naar noordwest en neemt daar toe tot matig of vrij krachtig, in het binnenland is er nog steeds vrij weinig wind. Het wordt in Limburg opnieuw niet warmer dan 4 of 5 graden, in de kustgebieden in het noordwesten kan het kwik nog even tot 10 graden stijgen.

Vrijdag kans op winterse neerslag

Vrijdag hebben we eerst een afwisseling van wolken en zon en kan in het noorden van het land al een enkele bui vallen, mogelijk met hagel of natte sneeuw. Later op de dag worden de wolken vanuit het westen dikker en gaat het vanuit diezelfde hoek flink regenen, in het oosten is er ook een kleine kans op natte sneeuw. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind neemt flink toe en met temperaturen tussen 4 graden in het oosten en 7 graden in het westen is het waterkoud.

In het weekend een beetje aan de winter ruiken

In het weekend blijft het kwik aan de lage kant. In de nachten kan het tijdens opklaringen op de koudste plekken tot lichte vorst komen, overdag wordt het op de meeste plaatsen niet warmer dan 4 of 5 graden. Ook zaterdag en zondag tollen in de buurt van Nederland neerslaggebieden rond, waarvan nog niet precies te zeggen is of en hoe ze over Nederland zullen trekken. Op het moment dat het wel gebeurt, kan een deel van die neerslag zeker ook in de winterse vorm vallen, dus als hagel of als natte sneeuw. En zo kunnen we waarschijnlijk toch een beetje aan de winter ruiken.

Bron: weer.nl