Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 14-9-2021

Nu de interlandperiode erop zit en de competities weer zijn begonnen, is het ook weer tijd voor de Europese voetbalcompetities. De eerste wedstrijden in de groepsfases van de Champions League, de Europa League en de Conference League worden deze week gespeeld. Eigenlijk alle Nederlandse clubs treffen tijdens hun wedstrijden goed voetbalweer.

Feyenoord is vandaag als eerste Nederlandse club aan de beurt. Het team van Arne Slot moet het vanmiddag vanaf 16.30 uur in Israël opnemen tegen Maccabi Haifa. Het weer ziet er tijdens de wedstrijd goed uit. Het is helder, er kan een klein beetje bewolking overdrijven en het is warm: tijdens de wedstrijd liggen de temperaturen tussen 25 en 30 graden. Er waait wel en redelijk vlagerige noordwestelijke wind die snelheden tot 25 km/u kan bereiken.

Ajax

Ajax opent morgen (woensdag) de groepsfase van de Champions League om 21.00 uur in de Portugese hoofdstad Portugal met een wedstrijd tegen de Portugese kampioen Sporting Club de Portugal. Kan er in de aanloop naar de wedstrijd nog een laatste buitje vallen in de Portugese hoofdstad, tijdens de wedstrijd is het droog en schommelen de temperaturen rond 19 graden. Ook hier waait er een wat vlagerige noordwestelijke wind, die maar weinig hinder oplevert.

PSV begint de groepsfase van de Europa League donderdag met een thuiswedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. In Eindhoven worden tijdens de wedstrijd flinke opklaringen verwacht, blijft het droog en gaan de temperaturen redelijk snel onderuit naar een niveau van 13 graden. Daarbij gaat de wind geleidelijk liggen. Prima omstandigheden dus voor een voetbalwedstrijd.

Vitesse

Vitesse komt eerder op de avond al vanaf 18.45 uur uit in zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League tegen het Sloveense Mura. De wedstrijd wordt gespeeld in Maribor. Het weer ziet er goed uit. Er zijn opklaringen, af en toe drijven ook wolken over en het blijft droog. De temperaturen, die tijdens de wedstrijd rond 19 graden schommelen, zijn prima. De zuidwestelijke wind, die niet meer dan zwak tot matig is, blijft binnen de perken.

AZ tenslotte start zijn Conference League campagne donderdag vanaf 21.00 uur in en tegen het Deense Randers. Ook hier wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De droge perioden overheersen, maar een lichte bui is niet uit te sluiten. Verder waait er een vrij vlagerige noordelijke wind en schommelen de temperaturen tijdens de wedstrijd rond 13 graden.

Bron: weer.nl