Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

DElfzijl, 8-9-2021

Na het spektakel van het afgelopen weekend op het circuit van Zandvoort slaat het Formule 1 circus zijn tenten het komende weekend op op het Autodromo Nazionale di Monza, bij de Italiaanse stad Monza. Het weer lijkt, net als het vorige weekend in Zandvoort, zonnig te worden.

Het 5,8 kilometer lange circuit ligt in het noorden van Italië en wordt gekenmerkt door zijn lange, rechte stukken, afgewisseld door enkele chicanes. Het ligt daarbij ver genoeg bij de Alpen vandaan om geen last te hebben van de buien die daar vaak ontstaan.

Sprintrace

Net als in Silverstone wordt in het komende weekend op zaterdag een korte sprintrace gereden waarin de startopstelling voor de race van zondag wordt bepaald. Vrijdag worden een vrije training en de kwalificatie voor de sprintrace verreden. Zaterdag staan de tweede vrije training en de sprintrace op het programma en zondag is de dag van de race.

Weer ziet er goed uit

Het weer ziet er alle drie de dagen goed uit. De Grand Prix van Monza lijkt dit jaar in zijn geheel zonnig te verlopen. Als er nog stapelwolken ontstaan, dan lijkt de kans daarop vrijdag het grootste. Zaterdag en zondag is er boven het circuit waarschijnlijk geen wolkje aan de lucht. De temperaturen lopen lekker op en komen dagelijks steeds rond 30 graden uit. Daarbij kan de baan in de fel schijnende zon nog een stuk warmer worden. De wind is steeds zwak, overdag uit het zuiden.

Bron: weer.nl