Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 8-9-2021

Het is vandaag in Nederland op en top zomerweer. We moeten er maar van genieten, want vanaf morgen volgt het eerste verval en vrijdag en ook in het weekend is het wisselvallig met temperaturen die op zondag uiteindelijk niet meer aan 20 graden toekomen.

Vandaag lukt dat wel en volop. Na een nacht, waarin het kwik hier en daar nog tot 11 graden is gedaald, schijnt de zon volop, slechts af en toe een heel klein beetje gehinderd door dunne sluierbewolking. Er waait een zwakke tot matige oostelijke wind en de temperaturen gaan snel omhoog. In het Waddengebied wordt het uiteindelijk 24 of 25 graden, in het zuiden kan het kwik tot 28 en misschien wel ergens 29 graden oplopen.

Vanavond en de komende nacht is het nog helder en dalen de temperaturen bij maar weinig wind tot lokaal 12 graden. Hier en daar wordt het nevelig en er is kans op een mistbank.

Morgen later al een enkele bui

Morgen begint de dag op de meeste plaatsen zonnig, maar in het zuidwesten dringen al snel de eerste wolken binnen en daar kan aan het begin van de ochtend een lokale bui vallen. Later op de dag dringen de wolken verder in noordoostelijke richting op, maar in het noorden van het land blijft het nog lange tijd zonnig. Pas in de tweede helft van de middag ontstaan nieuwe buien, die voornamelijk het zuidoosten en oosten van het land lijken aan te doen. Daar kan dan ook onweer bij zitten. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk naar zuidwest en het wordt in de middag 22 graden aan zee tot plaatselijk 27 graden in het oosten van het land.

Na morgen koeler

Na morgen wordt het duidelijk koeler. Vrijdag wordt het nog tussen 20 en 23 graden. Er is vrij veel bewolking en vooral in de middag en deels avond komt het tot een paar pittige regen- en onweersbuien die plaatselijk flink wat regen kunnen achterlaten. Met name in de ochtend is er tussendoor ook nog wel wat ruimte voor een beetje zoneschijn.

Weekend wisselvallig

Zaterdag en zondag zakt het kwik nog wat verder terug; zondag wordt het niet meer warmer dan tussen 17 en 20 graden. Beide dagen wordt vrij veel bewolking verwacht en kan verspreid over het land wat regen of een bui vallen. De meeste regen wordt op zaterdag verwacht, de langste droge perioden staan voor de zondag op de rol. Beide dagen laat ook de zon zich wel even zien.

Volgende week weer beter

Ook na het weekend zijn de temperaturen eerst nog gematigd, maar verdwijnen de buien geleidelijk weer uit zicht en laat de zon zich vaker zien. Later in de week dan ook weer wat warmer.

Bron: weer.nl