Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 1-9-2021

Komend weekend keert de GP van Zandvoort na 36 jaar terug op de kalender. In het verleden zijn in Zandvoort al 30 Grand Prix verreden en daarvan waren er slechts 3 regenwedstrijden. Dit jaar sluit zich aan bij het rijtje droge wedstrijden. Een hogedrukgebied ten noorden van ons land krijgt steeds meer invloed. Zondag wordt het zelfs vrij zonnig en warm met 23 graden.

Terwijl de GP van België afgelopen weekend in het water viel, ziet het er voor Zandvoort een stuk beter uit. De Grand Prix begint vrijdag namelijk al droog. Toch is het nog even de vraag hoeveel we de zon gaan zien. Het noorden heeft namelijk de hele vrijdag te maken met wolkenvelden, terwijl het in het zuiden zonnig is. Zandvoort ligt precies op de grens. Waarschijnlijk begint de dag grijs, maar in de loop van de middag zal ook de zon regelmatig doorbreken. Als dat lukt kan de temperatuur stijgen tot 20 graden. Als bewolking hardnekkig blijft, blijft het iets frisser. De noordelijke tot noordoostelijke wind is matig, windkracht 4.

Steeds meer zon

In de nacht naar zaterdag breiden de wolkenvelden zich weer uit over het land en daardoor zal de zaterdag grijs beginnen. Campinggasten moeten rekening houden met een frisse nacht, in de duinen kan het gemakkelijk afkoelen tot een graad of 10.

In de loop van de dag klaart het vanuit het oosten steeds breder op, daardoor is er tijdens de kwalificatie een mix van zon en enkele stapelwolken. Opnieuw waait er een matige noordelijke tot noordoostelijke wind en de temperatuur stijgt naar een graad of 19. In de zon en uit de wind zal het voor de toeschouwers een stuk warmer aanvoelen.

Prachtige zondag

Zondag draait de stroming naar het oosten en stroomt warmere en drogere lucht ons land binnen. Toch starten we opnieuw met een frisse nacht, de temperatuur kan onder 10 graden zakken. Overdag is het snel aangenaam. De bewolking verdwijnt en het lijkt een zonnige racedag te worden in Zandvoort met een paar stapelwolkjes. De temperatuur gaat bij een matige oostenwind omhoog naar 23 graden. Het publiek kan dus zomerse kleding uit de kast halen. Met een zonkracht van maximaal 5 is het voor mensen met een lichte huid verstandig om in te smeren.

Bron: Weer.nl