Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 28-8-2021

De zomer van 2021 kabbelt naar het einde. Tot en met dinsdag, de laatste dag van de meteorologische zomer, verandert niet veel. Daarna, als de meteorologische herfst op de kalender staat, lijkt het enkele dagen droog, wat zonniger en ook iets warmer te worden.

Voordat het zover is, moeten we ons nog door enkele dagen met wisselvallig weer heen werken, waarbij de verschillen tussen het westen en oosten vrijwel voortdurend groot zijn. Dat komt doordat het westen dichterbij een hogedrukgebied ligt en dus vaker de zon te zien krijgt en het oosten dichterbij een lagedrukgebied, waar allerlei buien omheen draaien.

Een klap onweer

Bij die buien kan in de gebieden tegen de Duitse grens aan lokaal een klap onweer optreden. Tussendoor is ook daar vandaag af en toe de zon te zien. In het westen overheersen juist de droge perioden en komt de zon er overal behoorlijk door. Bij dit alles waait er vandaag net als gisteren een vlagerige noordelijke wind, die aan zee windkracht 5 en in het Waddengebied af en toe windkracht 6 haalt, en lopen de temperaturen op tot 19 of 20 graden. Het blijft relatief koel.

Vanavond en de komende nacht wordt het eerst op de meeste plaatsen droog, later kunnen in het noordoosten weer een paar buien binnendrijven. De wind neemt in het binnenland iets af en de temperaturen dalen op de koudste plaatsen tot ongeveer 12 graden.

Morgen meer bewolking

Morgen is er overal meer bewolking dan vandaag. Alleen in het westen en noorden is de zon nog af en toe te zien. In het oosten regent het eerst af en toe, in de middag volgen een paar (fikse) buien, mogelijk met onweer. In het westen blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige noordenwind en het wordt net als vandaag 19 of 20 graden.

Ook maandag en dinsdag kan in het oosten nog een enkele bui vallen, in het westen blijft het meest droog en op de meeste plaatsen komt de zon al wat vaker tevoorschijn. Maandag wordt het 20 of 21 graden, dinsdag komen de temperaturen tussen 18 en 20 graden uit en beide dagen waait er nog een meest matige wind uit noordelijke richtingen. Vanaf woensdag wordt het een paar dagen droog, komt de zon er nog iets beter door en lopen de temperaturen een tikkeltje verder op.

Bron: weer.nl