Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 27-8-2021

Ook nu het einde van de meteorologische zomer in zicht is, zit het weer nog vast. Zelfs met een hogedrukgebied dichtbij, het brengt dit weekend prachtig weer aan de andere kant van de Noordzee, lukt het bij ons niet de buien buiten de deur te houden. Ze vallen vooral in het oosten, in het westen komt de zon er het vaakste door. Het wordt steeds 19 of 20 graden.

Door alle wisselvalligheid van de laatste weken komt de augustusmaand op een gemiddelde temperatuur van 16,9 graden uit, bijna een graad onder de 17,8 graden die als gemiddelde temperatuur gebruikelijk is. De zon heeft daarbij duidelijk minder dan normaal geschenen, maar de neerslaghoeveelheid bleef gemiddeld ook iets onder normaal. Waarbij moet worden aangetekend dat de verschillen over het land deze maand erg groot zijn geweest.

Vandaag de meeste zon in het westen

Zonliefhebbers zitten vandaag in het westen van Nederland het beste. Hier laat de zon zich het meeste zien en duren de droge perioden tussen de buien door het langste, wat niet wil zeggen dat het overal helemaal droog blijft. In het oosten vallen vaker buien, zijn de buien intensiever en is er tijdens de zwaarste exemplaren ook kans op onweer. Hier laat de zon zich eveneens af en toe zien, maar zijn de wolken, meer dan in het westen, in de meerderheid. De noordelijke tot noordwestelijke wind is aan zee af en toe krachtig en het wordt vandaag ongeveer 20 graden.

Morgen de meeste buien in het oosten

Vanavond en de komende nacht kan nog steeds een enkele bui overdrijven, verder zijn er opklaringen en daalt de temperatuur op de meeste plaatsen tot ongeveer 12 graden. Morgen hangen de meeste wolken opnieuw boven het oosten van het land, in het westen laat de zon zich het vaakste zien. Verder kunnen overal een paar buien vallen, maar lijken de meeste en de zwaarste buien opnieuw voor de oostelijke regio’s bestemd. Het wordt morgen ongeveer 19 graden en er waait in de kustgebieden nog steeds een straffe noordenwind, die kracht 5 tot 6 haalt.

Zondag in het oosten en zuidoosten wat regen

Zondag neemt de wind wat af. Er lijkt nog wat meer bewolking dan zaterdag te zijn, maar de buienkans is kleiner. Alleen in het oosten en zuidoosten kan uit de bewolking nog af en toe wat regen druppelen. Als de zon er nog even doorkomt, dan maken het westen en noorden van het land daar de meeste kans op. Ook zondag wordt het hierbij niet warmer dan 19 graden.

Na maandag verbeterend

Begin volgende week verandert maandag nog niet veel in het weer. Vanaf dinsdag echter lijkt het een paar dagen droog te blijven en komt de zon er wat vaker door. De noordelijke wind neemt nog wat verder af en in de temperaturen verandert maar weinig; ze schommelen overdag nog steeds rond 20 graden en in de nachten kan het tijdens opklaringen tot ruim beneden 10 graden afkoelen.

Bron: weer.nl