Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 24-8-2021

In Noord-Nederland zijn de schoolvakanties al weer ten einde gekomen, maar de sportzomer is nog niet voorbij. Vandaag zijn in het broeierige Tokio de Paralympische Zomerspelen van start gegaan. Verder fietsen de renners van de ronde van Spanje vandaag onder vergelijkbare omstandigheden langs de zuidkust van Spanje. Wat staat de sporters nog meer te wachten?

Vandaag zijn de Paralympics in Tokio nog grotendeels droog van start gegaan, maar de sporters moeten wel rekening houden met geregeld stevige buien. Het zijn de natste maanden in de regio waarin er zelfs meer dan twee keer zoveel regen valt dan bij ons. Verder is het er in Tokio en omgeving broeierig warm met overdag tropische temperaturen van dik in de dertig graden. Ook tijdens de nachtelijke uren is er weinig verlichting en koelt het niet veel verder af dan een graad of 25.

Tropische zuidkust

Ook in Europa is een groot sportevenement gaande. De Vuelta, ofwel de ronde van Spanje, is inmiddels aangekomen in het hete zuiden van Spanje. Er is vanmiddag gestart in de populaire kustplaats Roquetas de Mar gelegen aan de Costa de Almería. De 189 km lange race langs de Spaanse zuidkust voert langs vele glooiende wegen met op 20 km voor de finish nog een klimmetje van 8 % over 5 kilometer. Vrijwel de hele dag fietsen de renners met de veelal oostenwind mee naar het westen. Net voor de finish aan het einde van de middag gaat het de laatste 15 kilometers in een duikvlucht naar het kustplaatsje Rincón de la Victoria, een gemeente in de Spaanse provincie Málaga.

Foto gemaakt door Wikimedia Rincón de la Victoria

Spaanse bakoven

Vanaf morgen gaat het peloton noordwaarts de binnenlanden in. Dit wordt niet alleen afzien vanwege het heuvelachtige landschap, maar zeker ook wat betreft de oplopende temperatuur in het steeds droger wordende Andalusië. Morgen worden, onderweg richting het op bijna 1000 meter hoogte gelegen Valdepeñas de Jaén, nog een paar regen- en onweersbuien verwacht. Donderdag komen de renners na een lange rit aan in Cordoba, ook wel de bakoven van Spanje genoemd. Hier loopt het kwik in de felle zon gemakkelijk op tot boven de 35 graden. Tot en met het weekend gaat het verder noordwaarts om zondag, na vele heuvels bedwongen te hebben, uit te komen in El Barraco ten westen van Madrid waar het iets draaglijker is met temperaturen rond 30 graden. Daarna krijgen de renners een dagje rust om volgende week verder te fietsen richting de eindbestemming Santiago de Compostella.

Foto gemaakt door Wikimedia Santiago de Compostela

Plaatsverwachting

Wil je meer weten over het weer op de route van de Vuelta 2021 vul dan de naam van de plaats in in onze plaatsverwachting bovenaan onze site. Daar vind je de meest actuele weersverwachting voor alle plaatsen ter wereld. Dus ook het weer in Tokio.

Bron: weer.nl