Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 17-1-2021

We duiken deze week alweer de derde week van de januarimaand in en dat betekent dat het deze maandag, 18 januari, Blue Monday ofwel ‘Deprimaandag’ is. Zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Qua weer valt het maandag nog mee, het is de meest droge dag van de week en met wat geluk breekt de zon even door.

Een Britse psycholoog ontwikkelde een formule waaruit bleek dat veel mensen zich op deze derde maandag van januari neerslachtig of weemoedig schijnen te voelen. Niet alleen het niet nakomen van je goede voornemens en het simpele feit dat het maandag is spelen hierbij een grote rol, ook het donkere weer in deze tijd van het jaar doet nog een flinke duit in het zakje. Al lijkt deze maandag vooralsnog de meest droge van de week te zijn. Hoezo Blue Monday? Prima start toch?

Positief blijven

Na de sneeuwpret (en sneeuwperikelen) van afgelopen weekend slaat het weer komende dagen om naar zacht en wisselvallig. Erg wisselvallig en zacht zelfs. De maximumtemperaturen kruipen halverwege de week zelfs naar 11 of 12 graden! Dubbele cijfers dus. Daarbij is het ook nog eens kletsnat.

De maandag echter, springt er wel een beetje uit. Met een hogedrukgebied ten zuiden van ons lijkt deze deprimaandag namelijk, in tegenstelling tot de rest van de week, redelijk droog te verlopen. Er trekken slechts een paar buien over het land en het zuidoosten maakt de grootste kans op een droge dag. Goed, het is tamelijk bewolkt, maar af en toe piept de zon er ook wel even door, vooral in de westelijke kustregio’s. Met een beetje geluk pakken we over de hele dag genomen toch nog 1 of 2 uurtjes zonneschijn mee! En het is ook niet koud, met middagtemperaturen van 5 tot 7 graden.

Twee emmers per vierkante meter

Geen reden tot treuren dus, maar als we vooruitkijken naar de dinsdag misschien wel. Vanuit het zuidwesten trekt dan een actieve regenzone over het land, waarbij er op sommige plaatsen wel 20 millimeter regen omlaag kan komen, ofwel twee emmers per vierkante meter! Ook staat er een stevige zuidwestenwind bij, maar koud is het dus wederom niet, met dinsdag regionaal al 11 graden.

Winterweer keert voorlopig niet terug

Ook de rest van de week blijft er vrijwel dagelijks wat nattigheid vallen en waait het vooral aan de kust soms flink. Van winterweer is geen sprake meer. En ook de wintersportvakantie gaat niet door. En het duurt nog zo lang voordat de lente weer begint. 😉

Bron: weer.nl