Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zaterdagochtend sneeuw in Nederland.

Delfzijl, 31-01-2008.
Zaterdagochtend bereikt de winter kortstondig ons land. Het wordt kouder en het kan gaan sneeuwen. Eerst in het westen daarna vooral in het noorden. Vanwege de kou blijft de sneeuw daar waarschijnlijk liggen.

Na de storm van donderdag hebben we op zaterdag te maken met een heel ander weertype. Het gaat sneeuwen.

Vanaf vrijdagavond komt er koudere en vochtige lucht vanuit het noorden ons land binnen. In de nacht vallen er buien. Op zaterdagochtend gaan die regenbuien in het westen over in (natte) sneeuwbuien. Daarna kan het in het midden en met name het noorden van het land gaan sneeuwen. De grote hoeveelheden die eerder deze week verwacht werden gaan waarschijnlijk niet vallen. Het is zeer de vraag of carnavalvierend Nederland in het wit aan de 4 dolle dagen gaat beginnen. Het zuiden lijkt de sneeuwdans namelijk grotendeels te gaan ontspringen.

De temperaturen liggen zaterdag overdag dicht bij het vriespunt. Voor zondag gaat hetzelfde verhaal op. In het noorden bljift dus naar alle waarschijnlijkheid een dun laagje sneeuw liggen.

Houdt u het weerbericht van WeerOnline goed in de gaten. Wij houden u scherp op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sneeuw betekent ook mooie plaatjes. Wij zouden u sneeuwfoto's graag in bezit krijgen. Stuur deze op naar info [at] meteodelfzijl.nl