Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief


Vrijdagavond sneeuw!

Delfzijl, 29-01-2008.
Vrijdag bereikt de winter ons land. Vanaf de avond gaat het sneeuwen in Nederland. De sneeuwval houdt waarschijnlijk aan tot zondag. In het noorden en westen valt het meest, in het zuiden en oosten blijft de sneeuw het best liggen.

Het beloven roerige weerdagen te gaan worden. Na wekenlang grijs en zacht weer te hebben gehad gaat het donderdag eerst stormachtig waaien. Vrijdag en zaterdag komt daar een laag sneeuw overheen.

Vanaf vrijdagavond komt er koudere en vochtige vanuit het noorden ons land binnen. De temperaturen dalen behoorlijk en het gaat sneeuwen. Eerst in het zuidoosten, later in de nacht ook in de rest van het land. De sneeuwval houdt hoogstwaarschijnlijk aan tot zondagnacht. In het noorden en westen van het land zal het meeste vallen.

Het lijkt dus een wit carnavalsweekend te worden. Maar dit geldt vooral voor het gebied waar carnaval het minst gevierd wordt. Zoals het er nu naar uitziet krijgt het noorden van het land de meeste sneeuw over zich heen. In een zware sneeuwbui kan daar gerust 5 tot 10 cm vallen. De temperaturen liggen zaterdag overdag dicht bij het vriespunt. Voor zondag gaat hetzelfde verhaal op. De sneeuw blijft in het noorden naar alle waarschijnlijkheid liggen. Ook in het westen wordt flink wat sneeuw verwacht. Het wordt daar beide dagen wat warmer, een graad of 3. Het is zeer de vraag hoe lang het daar wit blijft.

Sneeuw betekent problemen voor het verkeer. Vrijdag tijdens de avondspits zal er waarschijnlijk nog geen sneeuw te bewonderen zijn. Als er wat valt dan is het natte sneeuw en blijft het niet liggen. Landinwaarts koelt het gedurende de avond snel af. De wind is daar minder aanwezig. De eerste 'echte' sneeuw wordt laat in de avond in het zuidoosten verwacht. Daarna volgt de rest van het land. Zeker is dit alles nog niet. Houdt u het weerbericht goed in de gaten. Wij houden u scherp op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sneeuw betekent ook mooie plaatjes. Wij zouden u sneeuwfoto's graag in bezit krijgen. Stuur deze op naar info [at] meteodelfzijl.nl