Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
HTML clipboard

Volgende update 27-06-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Er is over het algemeen veel bewolking en in de oostelijke helft nog perioden met regen. De regen trekt naar Duitsland. In de loop van de ochtend klaart het van het westen uit op, maar er blijft wel een enkele bui mogelijk. Tegen de avond neemt de bewolking toe en van het zuidwesten kan er opnieuw wat regen of motregen vallen. De temperatuur komt vanmiddag uit op ongeveer 20 graden bij een meest matige en aan zee eerst nog een krachtige tot harde vlagerige wind uit west tot zuidwest, 6-7 Bft..

Vrijdag op zaterdagnacht overheerst de bewolking en kan er van tijd tot tijd buiige neerslag vallen. De minima liggen omstreeks 15. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, 4-5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een laag, iets ten noorden van Schotland, trekt langzaam oostwaarts en vult daarbij op. Aan de zuidflank wordt met een westelijke stroming droge heldere lucht aangevoerd. Een onstabiel warmtefront-aflopertje, om 00 UTC over West-Nederland, trekt oostwaarts en verlaat rond 9 UTC het oosten van het land. Het geassocieerde warmtefront heeft op hetzelfde moment een buigpunt boven Midden-Belgie en tegen avond bereikt het warmtefront het zuidwesten om vervolgens zaterdagnacht rond 3 UTC het noordoosten te verlaten. Zaterdag 12 UTC bereikt een zwak koufront (buiige neerslag) het westen van het land en aan het eind van de middag bevindt geheel Nederland zich achter het koufront in de polaire lucht.

Tot en met maandag 30 juni hebben we te maken met een westelijke stroming. Een laag bij Schotland trekt vrijdag over het noordelijke Noordzeegebied oostwaarts. Vervolgens is er een langgerekte gordel van lagedrukgebieden tussen 55 en 60 NB. Op de Atlantische Oceaan west van Groot-Brittannië zakt vanaf maandag kou uit wat tot gevolg heeft dat er een omvangrijk laag zich afsnoert. Aan de oostflank hiervan vormt zich vanaf dinsdag 1 juli boven West-Europa een hoogterug met de as langs ongeveer 5 OL. Het betekent de opmaat voor de zuidelijke aanvoer van warme lucht. Na de meerdaagse periode verplaatst het Oceanisch laag zich richting Europa en krijgen we boven ons land te maken een combinatie van aangevoerde warme lucht en sterke onstabiliteit hetgeen tot gevolg heeft dat er een grote kans op zwaar onweer na de meerdaagse periode bestaat.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden, ook af en toe zon en krijgen we te maken met nog een enkele bui. De maxima liggen tussen de 19 en 22 graden. Er waait nog steeds een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, 4-5 Bft..

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met woensdag:

Zondag lijkt voor het zuiden van het land nog droog, maar wel wisselend bewolkt, te verlopen. In het noorden wordt een poging gedaan het neerslagtekort iets te verkleinen. De temperatuur verdeelt zich ook. In het noorden wordt het niet veel warmer dan 20-22 graden. In Limburg en Noord-Brabant wordt de 25 graden nog gehaald.

De dagen daarna trekt het Azorenhoog zich verder terug en krijgen lagedrukgebieden vrij baan.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (ca. 70 %) op overgang naar sterk onstabiel zomerweer met stevige onweersbuien en maxima boven de langjaargemiddelde waarden.

Meteo Delfzijl - G. Molema.