Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 10-04-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Op de meeste plaatsen is het helder, vriest het licht en komen er enkele (grond)mistbanken voor. In het zuidoosten drijft af en toe nog hoge bewolking over. Er staat maar weinig wind.

Vandaag is er opnieuw veel zon. Wel ontstaan in de loop van de dag enkele kleine stapelwolken, maar minder dan gisteren. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit op 12 graden. De wind blijft zwak tot matig, 2-3 Bft., en is in de middag in de kustprovincies noordwestelijk, landinwaarts komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

In de nacht van donderdag op vrijdag vrij veel sluierbewolking. Er staat een zwakke, lokaal matige, 2-3 Bft., wind meest uit oost tot noordoost. De temperatuur zakt tot rond het vriespunt.

Synoptische ontwikkeling:

Een complex vlak lagedrukgebied boven West-Europa met verschillend lagedrukkernen verandert weinig van plaats. Eén van die kernen ligt om 03 UTC t.h.v. 57N 03O en trekt langzaam richting Zuid-Noorwegen. Een gordel van lagedrukgebieden, samenhangend met het polaire front strekt zich uit van west van het Iberisch Schiereiland tot over Oostenrijk en heeft verschillende kernen. De bijbehorende hoge (en middelbare) bewolking reikt soms tot over het zuidoosten van ons land. Een lagedrukkern ten noordwesten van Ierland trekt zuidoostwaarts en ligt vrijdag 00 UTC bij Ierland en verandert daarna weinig van plaats. Vandaag ontstaat opnieuw een laag boven zuidwest-Frankrijk wat ook noordoostwaarts trekt.

Een hoogtelaag, gevuld met tamelijk koude lucht, boven de Noordelijke Noordzee trekt noordwaarts langs de Noorse westkust. Een ander hoogtelaag (ook gevuld met koude lucht), nu nog NW van Ierland, neemt deze plaats in, om begin volgende week dezelfde koers te volgen. Daarna de opbouw van een scherpe rug langs 10W en tegelijkertijd een afzakkend hoogtelaag richting de Noordelijke Noordzee. In ieder geval is wel duidelijk dat in de operationele modeluitvoer een cyclonaal hoogtepatroon de voorkeur heeft.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Overdag blijft dikke sluierbewolking het beeld bepalen en 's middags kan dan langs de oostgrens mogelijk wat lichte regen vallen. De wind is zwak tot matig, 2-3 Bft., meest uit zuidwest, en het wordt ongeveer 12 graden.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met dinsdag:

Zaterdag krijgen we met meer neerslag te maken. De depressie boven Groot-Brittannië begint invloed te krijgen op ons weer en de wind zal iets toenemen. Er verandert overigens weinig een de temperaturen..

Ook zondag beloofd nog meer regen te brengen en na het weekend blijft het erg wisselvallig.

Na aanstaande dinsdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Zo'n 50-60 % kans op het aanhouden van het wisselvallige weer en 40-50 % kans op overgang naar een meer stabiel weertype, waarbij in beide gevallen de temperaturen rond het langjariggemiddelde uitkomen.

Meteo Delfzijl - G. Molema.