Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 02-04-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het wisselend bewolkt en er vallen enkele buien. De kans daarop is het groots in het noorden en oosten van het land. In het zuidwesten blijft het zo goed als droog. De wind is west tot noordwest, matig, 3-4 Bft., en aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft. Bij buien in het noorden en oosten kunnen windvlagen voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond de 9-10 graden.

Komende nacht is het bewolkt en kan er nog een enkele spat regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond de 5 graden.

Synoptische ontwikkeling:

Hoge drukgebied met het centrum boven de golf van Biskaje trek langzaam naar het noorden en ligt donderdagmiddag net ten zuiden van Ierland. Op de oostflank ervan staat er bij ons een noordelijke stroming.

Hoge drukgebied met het centrum boven de golf van Biskaje trek langzaam naar het noorden en ligt donderdagmiddag net ten zuiden van Ierland. Op de flank ervan trekt in het weekend een depressie over Schotland en de Noordzee in onze richting en gaat het weer in het weekend bepalen. Daarna overheerst in onze omgeving de lage druk. Een vlak en omvangrijk lagedrukgebied, dat oorspronkelijk is gevormd is door bovengenoemde laag en een laag west van Spanje, gaan om elkaar heen gaan tollen in een vlak lagedrukgebied met meerdere kernen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen is het een rustige voorjaarsdag. Een hogedrukgebied boven de Britse Eiland zorgt voor een zwakke noordwestelijke stroming en onderdrukt bij ons de vorming van buien. De zon schijnt regelmatig, maar stapelwolken eisen ook een rol voor zich op. De middagtemperatuur wordt dan ongeveer 10 graden en de wind is dan gedraaid naar het noorden en is meest matig, 3-4 Bft.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met maandag:

Vrijdag is het nog wat zachter. Een zwak warmtefront is ons land de voorgaande nacht gepasseerd, waardoor het met een zwakke wind echt voorjaar is. Wel is de lucht vochtiger geworden waardoor de zon het wat lastiger krijgt. Het blijft overal droog en het kwik loopt op naar 11 graden op de Wadden tot misschien wel 15 in Limburg.

Komend weekend tapt de atmosfeer uit een ander vaatje. Dit is helaas niet het vat met lenteweer, want koude lucht stroomt met een straffe noordwester over ons land uit. Zaterdag valt er een enkele bui, mogelijk met hagel. Zondag echter worden de buien talrijker en kan er ook onweer en een vlok natte sneeuw voorkomen. Het wordt dus guur, maar een herhaling van het winterse weer van eind vorige maand is niet waarschijnlijk.

Volgende week komt de atmosfeer langzaam tot bedaren. Het kwik krabbelt uit het thermische dal en gaat weer op weg richting de 10 graden. De wisselvalligheid raken we voorlopig niet kwijt want de kans op een bui is vrij groot.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (90%) op een overgang naar rustig weer met af en toe wat regen. Eerst nog enkele koude nachten. Middagtemperaturen rond de 10 graden.

Meteo Delfzijl - G. Molema.