Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 01-04-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanuit het westen neemt de bewolking snel toe en tegen de middag gaat het regenen. In de middag komen er opklaringen voor maar zijn er ook enkele buien, in het noorden mogelijk met onweer. Het wordt ongeveer 11 graden. De wind is zuidelijk en trekt aan tot vrij krachtig, 5 Bft., boven land, krachtig, 6 Bft., op het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied. Langs de westkust wordt de wind mogelijk hard, 7 Bft. Tijdens buien kunnen windstoten voorkomen tot 9 Bft., in het noorden en tot 8 Bft., in het zuiden van het land.

In de nacht van dinsdag op woensdag neemt de wind af, is het droog en ligt de minimumtemperatuur rond de 6 graden.

Synoptische ontwikkeling:

Een zwakke rug van hoge luchtdruk boven Nederland trekt naar het oosten weg. Atlantisch lagedrukgebied trekt oostwaarts en wordt morgenochtend boven het noorden van Schotland verwacht en trekt vervolgens verder richting Zuid-Noorwegen. Bijbehorende occlusie ligt morgen rond het middaguur over ons land. Na passage van de occlusie aanvoer van onstabiele lucht.

Een hogedrukgebied boven Biskaje zorgt ervoor dat de westelijke stroming wordt onderbroken. Het centrum van dit hogedrukgebied trekt de komende dagen in de richting van IJsland en blijft de gehele periode ergens zuid van IJsland en west van Schotland liggen. Op de oostflank van dit hoog komt ons land in een noordelijke stroming te liggen. In deze stroming trekken storingen mee. De eerste bereikt ons komend weekend en zorgt voor wind en regen. Een tweede laag bereikt ons in het midden van de volgende week.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Woensdag is er vrij veel bewolking met landinwaarts enkele buien. Er staat een matige, aan de kust krachtige noordwestenwind bij een maximumtemperatuur van ongeveer 11 graden.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met zondag:

Na morgen lijkt het dus even iets meer lente te worden, maar zaterdag is er alweer een nieuwe depressie die roet in het eten gaat gooien.

Donderdag en vrijdag lijken de wat beter dagen van deze week te worden. De temperaturen liggen zo rond de 8 tot 10 graden. Daarnaast blijft het dan vrijwel droog. De wind is matig en komt meest uit de west tot noordwest hoek.

Zaterdag en zondag neemt de regenkans weer meer en meer toe. Temperaturen rond de 10 graden en een toenemende wind uit noordwestelijke richtingen.

Na aanstaande zondag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanhoudend wisselvallig met temperaturen die iets onder de normale waarden voor de tijd van het jaar liggen.

Meteo Delfzijl - G. Molema.