Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 09-02-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

We starten de dag fris met landinwaarts plaatselijk een graadje vorst. Zodra de zon opkomt is het echt een fraaie dag. De aan kracht winnende februarizon weet het kwik rap op te stuwen richting de 10 graden. Ze wordt hierbij totaal niet gehinderd door bewolking.

Vanmiddag lijkt het net als gisteren wel lente. In de zon en uit de wind voel je dat het voorjaar er weer aankomt. De enige wolkjes die de lucht sieren zijn een paar vliegtuigstrepen, maar die vormen geen concurrentie voor de zon. Het kwik bereikt waarden tussen 9 graden waar de wind over groot water zoals het IJsselmeer strijkt, tot 11 graden elders. De wind is zuid- tot zuidoostelijke en is zwak tot matig, 2-3 Bft.

Vanavond en komende nacht is het helder en daalt het kwik rap. Uiteindelijk liggen de temperaturen op de meeste plaatsen rond het vriespunt. Vlak aan zee is het net iets zachter. Doordat de lucht zo droog is, is de kans op mistbanken klein, maar wel kan er zich lokaal wat grondmist vormen. De wind is nog steeds zuid- tot zuidoostelijk en zwak tot matig, 2-3 Bft.

Synoptische ontwikkeling:

Krachtig hogedrukgebied boven Rusland heeft uitloper tot over Midden-Europa. Boven onze omgeving een zuidoostelijke stroming met aanvoer van droge lucht.

Een omegablokkade zorgt er voor dat storingen West-Europa en dus ook Nederland voorlopig niet bereiken. Neerslag wordt er niet verwacht. Kijkende naar de EPS-members dan zien we dat vrijwel alle clusters de Omega-blokkade tot het eind van de EPS-periode in stand houden. Derhalve lijkt de kans op een rustig en standvastig weertype groot te zijn.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen hebben we opnieuw zo’n fraaie lenteachtige dag. Wind staat er nauwelijks en het stralend zonnig. Dit in combinatie met temperaturen rond de 10 graden zijn de ideale ingrediënten om de TV te verwisselen voor de gezonde buitenlucht. De zuidoostelijke wind blijft zwak tot matig, 2-3 Bft.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met donderdag:

Begin volgende week blijft het rustig winterweer. Een krachtig hogedrukgebied boven het Europees continent houdt ons de hele week gezelschap. Neerslag hoeven we dus niet te verwachten, maar wel wordt de lucht wat vochtiger. ’s Nachts resulteert dit in toenemende mistkansen en overdag krijgt de zon het moeilijker omdat mist en lage bewolking serieuze concurrentie vormen.

Van winterkou, daar is totaal geen sprake van, tenminste niet in de vorm van schaatsijs. ’s Nachts kan het wel licht vriezen, maar de lucht blijft veel te zacht om een periode met serieuze vorst in te luiden.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Rustig en vrij zonnig weer met maxima rond en minima iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Meteo Delfzijl - G. Molema.