Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 08-02-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend wordt al snel duidelijk dat we aan het begin staan van een stralende dag. Gedurende de eerste uren van de ochtend zijn er nog wat wolkenvelden aanwezig, hieruit kan zelfs nog wat lichte, niet meetbare neerslag vallen. De temperatuur die op gemiddeld 3 graden ligt schiet gedurende de ochtend omhoog.

Vanmiddag komt het kwik op veel plekken in de buurt van 10 graden uit. Daarnaast is het zonnig en droog, heerlijk weer voor een lunchbreak in het park. De zuidoostelijke wind is zwak of matig, 2-3 Bft., aan zee en op het IJsselmeer waait het af en toe vrij krachtig, 5 Bft.

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het behoorlijk af. Bij een onbewolkte hemel zullen de temperaturen rond het vriespunt uitkomen.

Synoptische ontwikkeling:

Hoog boven Zuid-Duitsland verplaatst zich langzaam naar Centraal-Europa, maar houdt een rug boven onze omgeving. Actief lagedrukgebieden, een oost van IJsland en een tweede west van Ierland trekken beide naar het noordoosten. Met een verder krimpende stroming wordt de komende 48 uur droge lucht aangevoerd.

Een opbouwende hoog boven Oost-Frankrijk tre3kt naar het noordoosten en houdt de komende dagen een uitloper boven onze omgeving. Hierdoor ontstaat een omegablokkade die er voor zorgt dat storingen boven West-Europa en dus ook Nederland voorlopig niet bereiken. Dinsdag en woensdag breekt een laagje afkomstig uit Scandinavië« door de rug heen en zorgt vooral woensdag voor meer bewolking. Neerslag wordt er niet verwacht. Kijkende naar de EPS-members dan zien we dat vrijwel alle clusters de Omega-blokkade tot het eind van de EPS-periode in stand houden. Derhalve lijkt de kans op een rustig en standvastig weertype groot te zijn.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen verandert er weinig aan het droge en vooral zonnige weerbeeld. In het noorden is het met 8-9 graden wat frisser dan in de rest van het land, waar het 10-11 graden wordt. De wind waait zwak tot matig, 2-4 Bft., boven land niet harder dan 2 hooguit 3 Bft.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met woensdag:

Ook na zaterdag blijft het zonnig, maar wordt het iets frisser. Dit geldt met name voor de nachten, waarin het kan gaan afkoelen tot op of net onder het vriespunt. De kans op mist in de ochtend is niet erg groot. Dit komt doordat we echt in droge lucht zitten. Zeker vanaf zondag, wanneer we te maken krijgen met een oostelijke stroming.

Na het weekend houdt het droge lenteweer gewoon aan. De wind speelt nauwelijks een rol. De temperaturen blijven stabiel rond een graad of 10. Later in de week waarschijnlijk een paar graden frisser. Kortom, het is de komende tijd uitgesproken mooi weer. De ochtenden beginnen fris, maar de middagen zijn echt om te genieten.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (ca. 80 %) op voortzetting van het rustige en zonnige weertype met maxima rond en minima iets onder de langjaargemiddelde waarden.

Meteo Delfzijl - G. Molema.