Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 28-01-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vandaag is het rustig weer. Dit komt door een hogedrukgebied dat met zijn kern boven Frankrijk ligt. De mist die in de nacht naar maandag ontstaan is, is vrij hardnekkig en lost maar langzaam op. Vooral in het gebied rond de Veluwe kan het tot in de middag nevelig en mistig zijn. In het westen komt de zon geregeld tevoorschijn. In de loop van de dag kunnen er ook elders lokaal een paar opklaringen voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden. De wind is zuidwest, zwak tot matig, 3-4 Bft., aan de kust mogelijk vrij krachtig 5 Bft.

Synoptische ontwikkeling:

De komende periode staan we nog onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk. Het verandert in deze periode vrijwel niet van plaats. Een laag nabij IJsland trekt langzaam naar het noordoosten. Het golvende koufront ligt tussen IJsland en Schotland. Dit deel van het frontale systeem komt maandagavond boven Vikingbank aan en verplaatst zich geleidelijk meer naar het zuiden. In de nacht naar woensdag bereikt het front ons land.

Op de noordflank van een hogedrukgebied boven Frankrijk wordt met een westelijke stroming zachte lucht aangevoerd. Dinsdag neemt het hogedrukgebied in betekenis af waarna op woensdag een frontale storing passeert. Een lagedrukgebied nabij IJsland trekt zuidoostwaarts en vormt dan tezamen met een randstoring die vanaf de Atlantische Oceaan nadert een diepe depressie die langs Schotland in de richting van Noorwegen trekt. Vrijdag trekt het laag verder Scandinavië in en het weekeinde kunnen we dan profiteren van een rug van hoge druk die ons land passeert. Tussen IJsland en Schotland komt dan weer een complex lagedrukgebied te liggen waarvan diverse randstoringen na het weekeinde langs ons land trekken.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen verandert er niet veel. Er is nog steeds vrij veel bewolking met slecht op een enkele plaats een paar opklaringen. De minima liggen rond de 4 graden, de middagtemperatuur wordt ongeveer 8 graden. De wind is zuidwest, zwak tot matig, rond kracht 3.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met zaterdag:

Vanaf woensdag nemen depressies het heft in handen. De wind neemt in kracht toe en het word wisselvalliger.

Woensdag trekt er een front over ons land, wat gedurende de dag voor veel neerslag zal zorgen. De wind neemt wat in kracht toe, en draait in de middag van het zuidwesten naar het noordwesten. De temperatuur komt uit tussen 7 en 9 graden. In het zuiden van Limburg kan het plaatselijk even 10 graden worden.

Ook donderdag is het nog regenachtig. In de loop van donderdag draait de stroming ook in de bovenlucht naar het noorden en voert zeer koude, polaire lucht aan.

Hierdoor kunnen er vooral vrijdag en zaterdag wat winterse buien voorkomen. Dit winterse weer is echter maar van korte duur. Zaterdag in de loop van de dag draait de stroming weer naar het zuidwesten en wordt de koude lucht verdreven.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans op wisselvallig weer met temperaturen die weer oplopen tot boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.