Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende update 27-01-2008 ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend overheerst de bewolking en valt er in het noorden eerst nog regen. Deze regen trekt geleidelijk naar Duitsland weg, zodat het later in de ochtend overal droog wordt. In het zuiden oogt het weerbeeld vriendelijker en komt de zon soms zelfs tevoorschijn. Het is behoorlijk zacht, want afgelopen nacht zijn de temperaturen niet verder gezakt dan 4 graden in Limburg en 7 graden elders. De wind is stevig aanwezig en waait krachtig uit westelijke richting, 6 Bft..

De wind neemt vanmiddag geleidelijk af. Op de Wadden waait ze eerst nog krachtig, 6 Bft, uit het westen, maar elders neemt ze af naar matig, 4 Bft. Het is overal droog, maar de bewolking overheerst wel omdat het regenfront maar langzaam wegtrekt. De meeste kans op een paar opklaringen maakt Zeeland. Ook vandaag is het weer zacht met temperaturen die oplopen tot rond de 9 graden.

Vanavond en komende nacht overheerst de bewolking in de oostelijke helft van het land, terwijl er in het westen ook een paar opklaringen voorkomen. De wind doet het ook rustig aan en waait zwak tot matig uit een westelijke richting, 2-3 Bft. Wel kunnen hierdoor in opklaringsgebieden een paar mistbanken ontstaan. We bevinden ons nog steeds in de zachte lucht waardoor het kwik wederom niet verder daalt dan een graad of 4 ten zuiden van de grote rivieren als het opklaart en 7 graden in het noorden van het land.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk verandert vrijwel niet van plaats. Vanmiddag bouwt er zich een rug boven de Britse Eilanden op. Deze rug passeert vannacht ons land.

Op de noordflank van een hogedrukgebied boven Frankrijk wordt met een westelijke stroming zachte lucht aangevoerd. Na dinsdag neemt het hogedrukgebied in betekenis af. Woensdag passeert dan een frontale storing vanuit het westen ons land. Een lagedrukgebied nabij IJsland trekt zuidoostwaarts en vormt dan tezamen met een randstoring die vanaf de Atlantische Oceaan nadert een diepe depressie die langs Schotland in de richting van Noorwegen trekt. Vrijdag trekt er dan nog een randstoring over de Noordzee in onze richting die in het weekeinde gevolgd wordt door een trekrug.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Maandag is het onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk rustig en nevelig. In het westen komt de zon regelmatig tevoorschijn, maar de oostelijke provincies moet afrekenen met hardnekkig nevel en laaghangende wolkenvelden. De temperatuur doet een kleine stap terug, maar is met 7 tot 8 graden nogal altijd duidelijk hoger dan normaal op grond van het jaargetijde. De wind is westelijk, zwak tot matig, 2-3 Bft.

De weersverwachting geldig van aanstaande dinsdag tot en met vrijdag:

Het rustige en nevelige weer houdt ook dinsdag nog aan, maar vanaf woensdag nemen depressies het heft in handen. De wind en regenkansen nemen dan weer fors toe en het blijft waarschijnlijk vrij zacht.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Kans op aanhoudend zacht weer met afnemende neerslagkansen.

Meteo Delfzijl - G. Molema