Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 13-04-2024 om ± 09:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind uit het zuidwesten is matig, 3-4, langs de zuidwestkust vrij krachtig, 5 Bft..

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 15°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, 3-4, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Ons land bevindt zich tussen een laag nabij Schotland en een hogedrukgebied boven Centraal Europa. Net ten noorden van de FIR trekt een warmtefront verder noordoostwaarts. Het koufront blijft ten noordwesten van de FIR golven waardoor het aandachtsgebied in de warme sector verblijft. Zaterdagavond bereikt het koufront, kort gevolgd door een occlusie, het westen van het land. Hierachter stroomt minder zachte lucht het aandachtsgebied binnen. Beide fronten lijken overigens weinig actief.

Aan de flank van een omvangrijk hogedrukgebied boven Europa is in onze omgeving sprake van een zuidwestelijke stroming en aanvoer van maritiem polaire lucht. Het hoog trekt maandag westwaarts weg waarna een randstoring/CAD ons bereikt, terwijl een grootschalige hoogtetrog dan boven onze omgeving komt te liggen. In de loop van de week verplaatst deze hoogtetrog zich langzaam in oostwaartse richting en neemt de invloed van een Atlantisch hoog west van Ierland langzaam toe. Dit hoog handhaaft zich gedurende de rest van de periode waarschijnlijk op een positie ten westen van ons land waardoor de stroming noordelijk blijft.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het droog en vrij zonnig. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, 3-4 Bft.. Morgenmiddag is het droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt zacht met maximumtemperaturen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 23°C in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, 3-4, later in het het noordwestelijk kustgebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenavond zijn er opklaringen. Aan het einde van de avond neemt in het noorden de bewolking toe en kan er op de Wadden lichte regen vallen. De wind komt uit een west tot zuidwestelijke richting en is boven land matig, 3-4, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5, af en toe krachtig, 6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag verloopt de dag verloopt overwegend droog met een mix van wolken en zon. De wind draait richting het westen tot noordwesten, waardoor de temperatuur flink inlevert. Het wordt 12°C tot 16°C. Desondanks zijn dit nog zeer gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. In de avond neemt vooral in het zuiden de kans op wat regen toe.

Maandag trekker er buien over ons land en met maxima van 10°C tot 12°C is het beduidend frisser. Er staat hierbij een matige tot aan de kust mogelijk harde noordwestenwind, 4-7 Bft.. Daarbij kunnen windstoten voorkomen tot circa 75 km/uur. De gevoelstemperatuur, kan zeker tijdens een intensieve bui, zomaar dalen tot enkele graden boven nul.

De dagen daarna blijft de wind zeker nog een paar dagen in de noordwesthoek zitten wat resulteert in een kouder weertype dan gebruikelijk. Soms wordt het niet veel warmer dan een graad of 10 en dagelijks trekken flink wat buien over het land. Richting het weekend lijkt de temperatuur weer wat op te lopen en nemen de neerslagkansen wat af.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Voortzetting van het wisselvallige weer met iedere dag 50%-60 kans op regen, maar ook af en toe zon. De minimumtemperaturen dalen waarschijnlijk naar waarden rond het langjarig gemiddelde, de maximumtemperaturen naar waarden onder het langjarig gemiddelde, maar de temperatuurverwachting is wel onzeker.

Meteo Delfzijl - Geert Molema