Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

06

Volgende update: 26-03-2024 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend schijnt de zon door de wolken heen en blijft het droog. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, 3-4, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, 5 Bft.. Vanmiddag is er naast bewolking ook ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Vanavond is het overwegend bewolkt. In het westen is plaatselijk lichte regen mogelijk. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

Komende nacht kan er plaatselijk wat (mot)regen vallen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is zwak en komt uit een zuidoostelijke richting.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een complex lagedrukgebied nabij Ierland is vrijwel stationair. Bijbehorend koufront boven West-Frankijk vertoont enige golfvorming en komt langzaam naderbij. Dit front wordt voorafgegaan door warmere en vochtiger lucht (een secundair frontaal systeem) waarvan de voorste begrenzing (zwak warmtefront) ons vanochtend en in het begin van de middag vanuit het zuiden passeert. Beide koufronten lopen meer en meer op elkaar in en passeren ons land als een frontale zone die komende nacht en woensdag overdag noordoostwaarts over ons land trekt. In de nacht naar donderdag trekt een inactieve occlusie over het land noordoostwaarts.

Het hoogtepatroon heeft in deze periode aanvankelijk een diep laag boven de Britse Eilanden met een trog richting ons land en een rug boven Oost-Europa. Dit veroorzaakt wisselvallig weer in ons land met van tijd tot tijd regenstoringen die overtrekken. Vrijdag beweegt de trog verder noordwaarts. Het laag en de rug bewegen iets meer westwaarts en een andere actieve trog schuift van de Atlantische Oceaan dichter naar de westkust van Spanje toe en blijft daar gedurende het paasweekend aanwezig. Aan de oostflank van deze trog stroomt warme lucht noordwaarts en de meeste buien concentreren zich op het zuidwesten van Europa. Het polaire front met wat regen ligt echter wel in de buurt van ons land. In de loop van tweede paasdag beweegt de rug oostwaarts en komt de trog weer in de buurt van ons land te liggen en de dagen daarna verandert er weinig in deze situatie en houdt de kans op (licht) wisselvallig weer aan.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. Plaatselijk valt er wat regen of motregen. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig, 2-3, langs de westkust soms vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenmiddag kan er in het oosten soms nog wat (mot)regen vallen. Verder is er vrij veel bewolking, maar van het westen uit breekt de zon ook door. De maximumtemperatuur is ongeveer 12°C. Morgenavond kan in het noordoosten eerst nog wat (mot)regen vallen. Elders blijft het droog en er zijn enkele opklaringen. De wind komt uit het zuiden en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met dinsdag:

Donderdag trekken in de ochtend regenzones over met veel bewolking. In de middag bestaat het weerbeeld met name uit buien. Tussendoor zijn er dan ook droge momenten met soms ruimte voor de zon. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind, 4-5 Bft., uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen komen de maxima opnieuw uit tussen 11°C en 14°C.

Vrijdag verandert er weinig in het weerbeeld met af en toe buien. Hoe zacht het precies wordt is nog onzeker, maar waarschijnlijk kan de temperatuur al stijgen naar 15°C. Vanaf zaterdag gaat de wind meer vanuit het zuidoosten waaien, waarmee erg zachte lucht wordt aangevoerd. Dagelijks komen de maxima dan boven 15°C uit en in het zuidoosten neemt de kans op de eerste lokale 20°C toe, zeker op zondag. Het blijft daarbij wel wisselvallig met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans op een licht wisselvallig weertype. De temperaturen liggen rond het langjarige gemiddelde.

Meteo Delfzijl - Geert Molema