Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 25-03 -2024 om ± 07:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond zijn er opklaringen en is het droog. Er staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het oosten.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het noordoosten tot 4°C in het uiterste zuiden. Er staat een matige, 3-4, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtige wind, 5 Bft., uit het oosten.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een complex lagedrukgebied nabij Ierland is vrijwel stationair. Bijbehorend koufront boven Bretagne vertoont enige golfvorming en komt langzaam naderbij. Dit front wordt voorafgegaan door warmere en vochtiger lucht (een secundair frontaal systeem) waarvan de voorste begrenzing (zwak warmtefront) ons morgen overdag passeert. Beide koufronten lopen meer en meer op elkaar in en passeren ons land als een frontale zone die in de nacht naar woensdag en woensdagochtend noordoostwaarts over ons land trekt.

Het hoogtepatroon heeft in deze periode aanvankelijk een diep laag boven de Britse Eilanden met een trog richting ons land en een rug boven Oost-Europa. Dit veroorzaakt wisselvallig weer in ons land met van tijd tot tijd regenstoringen die overtrekken. Vanaf vrijdag bewegen het laag en de rug iets meer westwaarts en ligt de trog zuidwaarts richting het westen van Spanje. Een zuidelijke stroming voert dan warme lucht naar ons land en de meeste buien concentreren zich op het zuidwesten van Europa. Het polaire front met wat regen ligt echter wel in de buurt van ons land. Vanaf dinsdag 2 april beweegt de rug oostwaarts en komt de trog weer boven ons land te liggen. Vanaf donderdag 4 april is het onzeker waar de trog precies ligt, maar waarschijnlijk positioneert deze zich ten noordwesten van ons land.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend schijnt eerst nog de zon volop, maar van het zuiden uit trekken ook wat wolken over. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, 3-4, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenmiddag is er naast bewolking ook wat ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Morgenavond is het overwegend bewolkt. In het westen is wat lichte regen mogelijk. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag kan in het in de ochtenduren nog regenen in het noordoosten van het land, maar daarna is het vrijwel overal droog. In de middag is er een mix van wolken, zon en lokaal nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen en daarmee blijft het vrij zacht met maxima van 11°C in het noordwesten tot lokaal 14°C in het zuidoosten.

Donderdag trekken in de ochtend regenzones over met veel bewolking. In de middag bestaat het weerbeeld met name uit buien. Tussendoor zijn er dan ook droge momenten met soms ruimte voor de zon. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind, 4-5 Bft., uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen komen de maxima opnieuw uit tussen 11°C en 14°C.

Vrijdag verandert er weinig in het weerbeeld met af en toe buien. Hoe zacht het precies wordt is nog onzeker, maar waarschijnlijk kan de temperatuur al stijgen naar 15°C. Vanaf zaterdag gaat de wind meer vanuit het zuidoosten waaien, waarmee erg zachte lucht wordt aangevoerd. Dagelijks komen de maxima dan boven 15°C uit en in het zuidoosten neemt de kans op de eerste lokale 20°C toe, zeker op zondag. Het blijft daarbij wel wisselvallig met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans op een wisselvallig weertype. Aanvankelijk liggen de temperaturen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarige gemiddelde, later er iets onder.

Meteo Delfzijl - Geert Molema