Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

14

Volgende update: 25-03-2024 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend komt het in het noordoosten nog tot een enkele lichte bui en is er daar vrij veel bewolking. In het zuidwesten komt eerst plaatselijk mist voor, maar verder zijn er zonnige perioden. In de loop van de ochtend gaat ook in het noordoosten de zon vaker schijnen. Er is weinig wind. Vanmiddag kan er in het noordoosten plaatselijk een bui vallen, maar verder blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. Er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind, 2-3 Bft.. Vanavond zijn er enkele opklaringen en is het droog. Er staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het oosten. Het weercijfer komt tot een 8.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het noordoosten tot 4°C in het uiterste zuiden. Er staat een matige, 3-4, in het noordelijk kustgebied soms vrij krachtige wind, 5 Bft., uit het oosten.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een laag boven de Oostzee vult op. Een rug ligt boven ons land, beweegt noordoostwaarts en ligt aan het einde van de middag boven het noorden van Duitsland. Een ander actief laag ligt nabij Ierland. Bijbehorend (inactief) warmtefront trekt dinsdag noordwaarts over onze omgeving. Er stroomt dan met een zuidelijke stroming zachtere en vochtigere lucht het land binnen. Het koufront nadert het uiterste zuidwesten van ons land aan het einde van de avond.

Het hoogtepatroon heeft in deze periode aanvankelijk een diep laag boven de Britse Eilanden met een trog richting ons land en een rug boven Oost-Europa. Dit veroorzaakt wisselvallig weer in ons land met van tijd tot tijd regenstoringen die overtrekken. Vanaf vrijdag bewegen het laag en de rug iets meer westwaarts en ligt de trog zuidwaarts richting het westen van Spanje. Een zuidelijke stroming voert dan warme lucht naar ons land en de meeste buien concentreren zich op het zuidwesten van Europa. Het polaire front met wat regen ligt echter wel in de buurt van ons land. Vanaf dinsdag 2 april beweegt de rug oostwaarts en komt de trog weer boven ons land te liggen. Vanaf donderdag 4 april is het onzeker waar de trog precies ligt, maar waarschijnlijk positioneert deze zich ten noordwesten van ons land.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend schijnt eerst nog de zon volop, maar van het zuiden uit trekken ook wat wolken over. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, 3-4, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenmiddag is er naast bewolking ook wat ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Morgenavond is het overwegend bewolkt. In het westen is wat lichte regen mogelijk. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag kan in het in de ochtenduren nog regenen in het noordoosten van het land, maar daarna is het vrijwel overal droog. In de middag is er een mix van wolken, zon en lokaal nog een enkele bui. De wind draait meer naar zuidelijke richtingen en daarmee blijft het vrij zacht met maxima van 11°C in het noordwesten tot lokaal 14°C in het zuidoosten.

Donderdag trekken in de ochtend regenzones over met veel bewolking. In de middag bestaat het weerbeeld met name uit buien. Tussendoor zijn er dan ook droge momenten met soms ruimte voor de zon. Bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind, 4-5 Bft., uit zuid- tot zuidwestelijke richtingen komen de maxima opnieuw uit tussen 11°C en 14°C.

Vrijdag verandert er weinig in het weerbeeld met af en toe buien. Hoe zacht het precies wordt is nog onzeker, maar waarschijnlijk kan de temperatuur al stijgen naar 15°C. Vanaf zaterdag gaat de wind meer vanuit het zuidoosten waaien, waarmee erg zachte lucht wordt aangevoerd. Dagelijks komen de maxima dan boven 15°C uit en in het zuidoosten neemt de kans op de eerste lokale 20°C toe, zeker op zondag. Het blijft daarbij wel wisselvallig met dagelijks een mix van wolken, zon en enkele buien.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans op een wisselvallig weertype. Aanvankelijk liggen de temperaturen waarschijnlijk (ruim) boven het langjarige gemiddelde, later er iets onder.

Meteo Delfzijl - Geert Molema