Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

38

Volgende update: 02-06-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het in het noorden en midden bewolkt, in het zuiden is het zonnig. De wind uit het noorden is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft..

Komende nacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 8°C. De noord- tot noordwestenwind is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hogedrukgebied met het centrum ten zuiden van IJsland verandert weinig van plaats. Op de oostflank is een zwak koufront zuidwaarts getrokken en passeert op dit moment ons land. Erachter bevindt zich nog een zwakke occlusie die komende nacht langs het oosten schampend zuidwaarts trekt. Beide fronten kenmerken zich door wat vochtiger lucht onder de subsidentieinversie. Na passage van de occlusie wordt de lucht weer wat droger.

Een hoog zuid van IJsland verandert de komende dagen nauwelijks van plaats en heeft een uitloper naar het noorden van Polen. Bij de Azoren is de luchtdruk relatief laag. Bij ons is de aanvoer vanuit noord tot noordoost. In de tweede helft van de volgende week dringt het Azorenlaag langzaam op naar het zeegebied ten noordwesten van Portugal, terwijl het hoog zich naar de Noorse Zee verplaatst. Hierdoor wordt de wind geleidelijk meer noordoost of zelfs oost. In de tweede decade van juni blijft het patroon geblokkeerd met waarschijnlijk tijdelijk weer een meer noordelijke aanvoer.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is de zon eerst maar af en toe te zien. In de loop van de ochtend krijgt de zon steeds meer ruimte. Het blijft droog bij een overwegend matige noordenwind, 3-4 Bft.. Morgenmiddag zijn er perioden met zon. In het zuiden is het zonnig. Het blijft droog. Het wordt maximaal 16°C op de Wadden tot rond 21°C dieper landinwaarts. De noordenwind is boven land matig, 3-4, langs de zuidwestkust af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De noordoostenwind is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag is het droog met flink wat ruimte voor de zon. Een overwegend matige noordoostenwind, 3-4 Bft., brengt warme lucht naar ons land. De temperatuur stijgt naar 18°C of 19°C in het noorden tot lokaal 25°C in Zuid-Limburg.

Zondag schijnt de zon op de meeste plaatsen, al is het noorden en noordwesten later op de dag gevoelig voor wolkenvelden vanaf de Noordzee. Het blijft de hele dag droog. De maxima liggen tussen 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Op de Wadden wordt het niet warmer dan 15°C.

Daarna hebben wij voorlopig te maken met een noorden- tot noordoostenwind. Het blijft droog met dagelijks flink wat zonneschijn. De middagtemperatuur ligt veelal tussen 17°C en 23°C. Later volgende week wordt het mogelijk wat warmer.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (ca. 90%) op een voortzetting van het droge weertype. Het wordt waarschijnlijk warmer, de kans op zomerse temperaturen neemt toe naar ca. 40%. Pas in de tweede helft van de verwachtingsperiode neemt de kans op een enkele regen- of onweersbui toe naar 20-30%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema