Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

20

Volgende update: 15-03-2023 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend zijn er perioden met zon en er komen eerst enkele buien voor, mogelijk met natte sneeuw of hagel. In de loop van de ochtend verdwijnen de meeste buien, het laatst in het noordoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig, 2-3 Bft.. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.. Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noordoosten is er eerst nog een bui met mogelijk natte sneeuw of hagel, maar geleidelijk wordt het overal droog. De zuidwestenwind is matig, 3-4, langs de noordkust vrij krachtig, 5 Bft.. De maximumtemperatuur is 8°C. Vanavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

Komende nacht is het eerst droog. In de tweede helft van nacht gaat het in de westelijke helft regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C in het zuidwesten en 0°C in het noordoosten. De wind uit het zuiden wordt matig, 3-4 Bft.. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig. 5 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een noordwestelijke stroming voert vrij koude en droge lucht aan. Een trog met occlusierestanten boven het zuidoosten verlaat spoedig het land. Vanmiddag bereikt een zwakke ZZO-NNW georiënteerde trekrug het westen. Deze trekt noordoostwaarts. Vanavond verlaat deze trekrug het noordoosten en wordt de stroming zuid tot zuidwest op nadering van een warmtefront. Het warmtefront bereikt donderdagochtend het zuidwesten en verlaat donderdagmiddag het noordoosten.

Onder invloed van een golvende straalstroom trekken er van tijd tot tijd storingen over het aandachtsgebied. Aan het einde van volgende week komt ons land onder invloed van hoge druk boven het zuiden van Scandinavië.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In de tweede helft van de ochtend wordt het in het zuiden en midden droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig, 3-4, langs de kust naar krachtig, 6 Bft.. Morgenmiddag wordt het overal droog. In het begin is het bewolkt, maar geleidelijk breekt de zon door. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar ongeveer 12°C, maar in het noorden blijft het kwik steken bij 8°C. De wind waait uit het zuiden en is matig, 3-4, langs de noordkust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Morgenavond is het droog. De wind blijft uit het zuiden waaien en is matig, 3-4, langs de noordkust vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met woensdag:

Vrijdag overheerst weer de bewolking en vooral in de middag trekt een aantal buien van west naar oost over het land. De zuidenwind is meest matig, 3-4 Bft., en daarmee wordt zeer zachte lucht aangevoerd. Op veruit de meeste plaatsen wordt het 15-16°C, alleen in de kustgebieden is het met 12°C tot 14°C iets minder zacht. In het zuidoosten kan het 17°C worden.

Het weekend begint zaterdag met geregeld zonneschijn. In de middag komt het tot enkele buien. De zuidenwind is matig, 3-4 Bft., en het wordt op veel plaatsen 15°C tot 17°C, alleen in de kustgebieden blijft het kwik (net) onder 15°C.
Zondag komt het in de ochtend nog tot enkele buien. In de middag trekken de meeste buien weg en breekt de zon af en toe door. De wind draait naar het westen en neemt toe naar (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Met die stevige wind stroomt weer minder zachte lucht over het land uit. Het wordt van west naar oost 11°C tot 14°C.

Na het weekend blijft het (licht) wisselvallig met vrijwel dagelijks de passage van een regengebied of de doortocht van enkele buien. Vooral aan het begin van de week waait het flink. Zo nu en dan schijnt ook even de zon. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden tussen 11°C en 14°C. Daarmee is het iets zachter dan de 10°C tot 12°C die geldt voor de laatste fase van maart.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanhoudend wisselvallig en maximumtemperaturen rond of iets onder normaal.

Meteo Delfzijl - Geert Molema