Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

06

Volgende update: 04-10-2022 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is er in het westen soms wat bewolking aanwezig, elders is het zonnig. De wind uit het zuidwesten neemt toe naar matig, 3-4, aan de noordwestkust naar (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Vanmiddag neemt in het (noord)westen de bewolking verder toe. Elders is het zonnig. Het blijft droog. De maximumtemperaturen liggen rond 18°C. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, 3-4, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Alleen in het noordwesten kan een enkele spat regen vallen. Het weercijfer komt tot een 7.

Komende nacht is er in het uiterste noordwesten kans op wat lichte regen. Elders blijft het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 11°C. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Aan de zuidoostflank van een lagedrukgebied nabij IJsland staat er in onze omgeving een zuidwestelijke stroming, die geleidelijk warmere en vochtigere lucht aanvoert. Een bijbehorend dubbel frontaal systeem trekt intussen over de Britse Eilanden noordoostwaarts. Het warmtefront is zwak en bereikt in de loop van de middag en avond het noordwesten van het land, om daar al slepend te verpieteren. Het eerste koufront bereikt tegen die tijd het noordwesten van de FIR en wordt daar stationair. Het tweede koufront loopt hierop in en wordt ten noordwesten van de FIR stationair. Een bovenluchttrog boven de Atlantische Oceaan slaat een golf in beide fronten waardoor de hele FIR woensdagochtend weer in de warme sector terechtkomt. Woensdagmiddag bereiken beide koufronten als een smalle zone het noordwestelijk kustgebied, om in de avond oostwaarts het land te passeren.

Tot en met zaterdag 8 oktober bevinden we ons in een vrij sterke zonale stroming, tussen lagedrukgebieden bij IJsland en boven Scandinavie en een gordel van hogedruk van de Azoren tot aan Oost-Europa. Na de koufrontpassage van woensdag volgt er een volgend koufront op zaterdag (8 oktober). Daarna wordt de verdere synoptische ontwikkeling complexer, met de passage van een mogelijk afsnoerende (hoogte)trog op maandag en dinsdag. In de tweede helft van volgende week zien we in een deel van het ensemble een (hoogte)trog uitzakken boven Groot-Brittannië en daarna richting onze omgeving bewegen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het droog. In het westen en noorden komt er bewolking voor, elders schijnt de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, 4-5, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.. Morgenmiddag neemt de bewolking van het westen uit toe, maar het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig, 5, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.. Morgenavond is het bewolkt en in het westen valt regen. Deze regen verplaatst zich naar het oosten. Vanaf halverwege de avond klaart het van het westen uit weer op en aan het einde van de avond is het overal droog. De wind komt aanvankelijk uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, 4-5, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, mogelijk hard, 5-7 Bft.. In de tweede helft van de avond gaat de wind uit het westen waaien en afnemen naar matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met dinsdag:

Donderdag is het een fraaie herfstdag met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en bij een matige, 3-4, en in het Waddengebied nog (vrij) krachtige zuidwestenwind, 5-6 Bft., loopt de temperatuur op naar maximaal 18°C.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar in de kustgebieden neemt de kans op een bui geleidelijk toe. Bij een meest matige zuidwestenwind, 3-4 Bft., loopt de temperatuur wederom op naar maximaal 18°C.

In het weekend is overal kans op een paar buien. Toch zijn er genoeg droge momenten met geregeld zonneschijn. De temperatuur blijft aangenaam voor oktober en ligt tussen 16°C in het noorden en 18°C in het zuiden.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Wisselvallig weertype met een neerslagkans rond 60% en temperaturen die waarschijnlijk rond de normaal liggen.

Meteo Delfzijl – Geert Molema