Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

06

Volgende update: 30-08-2021 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het eerst vrijwel overal bewolkt met lokaal nog wat lichte motregen. In de loop van de middag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. In het zuidoosten kan zich in de loop van de middag een enkele bui ontwikkelen. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C en de noordenwind is landinwaarts zwak tot matig, 2-3, langs de westkust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

Komende nacht zijn er opklaringen en wordt het nevelig, vooral in het oosten en zuiden ontstaat hier en daar mist. Het blijft droog. Het koelt af naar lokaal 11°C in het oosten tot 14°C aan zee. De noordenwind is langs de kust matig, 3-4, en mogelijk vrij krachtig, 5, landinwaarts zwak, 1-2 Bft., en variabel.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Aan de flank van een hogedrukgebied ten noordwesten van Schotland voert een noord- tot noordoostelijke stroming vrij vochtige lucht aan (Td2m rond 15°C). In de loop van dinsdag wordt de aangevoerde lucht iets droger.

Het hoog ten noordwesten van Schotland neemt in de eerste week van september in betekenis af en trekt daarbij geleidelijk naar Oost-Europa. De wind, die aanvankelijk noordelijk is, draait daardoor vanaf donderdag 2 september geleidelijk via noordoost en oost naar overwegend zuidwestelijke richtingen vanaf maandag 6 september, wanneer lage druk boven Noordwest- en Noord-Europa dominant lijkt te worden. Onder invloed van de toenemende cyclonaliteit neemt vanaf zondag 5 september de kans op enkele regen- of onweersbuien of af en toe regen toe.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag lossen nevel en mist in de ochtend op. Wolken en zon wisselen elkaar af en het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De noord- tot noordwestenwind is landinwaarts zwak tot matig, 2-3, langs de westkust af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag is er aanmerkelijk meer bewolking dan morgen. Mogelijk valt er in het westen van het land lokaal een lichte bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige noordenwind, 2-3 Bft., en met wat zonneschijn wordt het 20-21°C. Daar waar de bewolking de hele dag de overhand houdt blijft het kwik iets onder de 20°C steken.

Ook donderdag is er een mix van wolken en zon. Daarbij is het in de ochtend regionaal nog lange tijd grijs en kan de middag flink zonnig verlopen. Landinwaarts kan de temperatuur klimmen naar 21-23°C. Vlak aan zee is het door een matige noordenwind koeler met 18-20°C.

Vrijdag en zaterdag is het waarschijnlijk zonnig nazomerweer. In de zuidoostelijke helft van het land komen de maxima uit tussen 22 en 24°C en wellicht wordt in het uiterste zuidoosten lokaal net de zomerse 25°C gehaald. In de kustprovincies wordt het 20-22°C. Hoe lang dit weertype aanhoudt is nog niet duidelijk. Gedurende het weekend neemt de onzekerheid in de temperatuurverwachting toe en ook stijgt vanaf zondagmiddag de neerslagkans.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Aanvankelijk een vrij grote kans (60-70%) op temperaturen iets boven het langjarig gemiddelde. Daarbij is de dagelijkse neerslagkans 40-60%.

Meteo Delfzijl – Geert Molema