Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

02

Volgende update: 7-11-2019 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vandaag is het zonnig en droog. Wel kan er in de middag af en toe sluierbewolking over drijven. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noorden tot 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidoostelijk en zwak, 1-2, soms matig, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

Komende nacht is er weinig bewolking en in het noorden ontstaat mist. De zuidoostenwind is meest zwak, 1-2 Bft., en de minimumtemperatuur ligt rond 4°C, maar op beschutte plekken in het noorden en oosten komt de temperatuur lokaal dicht bij het vriespunt uit.

Synoptische ontwikkeling:

Een hoog boven Midden-Europa trekt oostwaarts. Een hoogtelaag boven het oosten van Engeland trekt noord- en later noordoostwaarts. De stroming draait van zuidoost naar zuidwest waarbij de luchtdrukgradiënt afneemt. Een zwak noordwest-zuidoost georiënteerd koufront bereikt zondagavond het zuidwesten en trekt noordwaarts.

De hele periode ligt er een hoog boven het continent en is de stroming aanvankelijk zuidwestelijk. We hebben van tijd tot tijd met zwakke frontale systemen van depressies die over de Britse Eilanden en de noordelijke Noordzee noordoostwaarts trekken. Dinsdag, donderdag en vrijdag passeert een zwak koufront of een occlusie. Na het weekeinde van 14 november neemt de spreiding in de positie van het hoog toe, in een klein deel (circa 20%) van de leden wordt de stroming aflandig.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Ook morgen is het zonnig. Tegen de avond drijft in het zuidwesten bewolking binnen die geleidelijk steeds dikker wordt. In de avond kan er daar op een enkele plaats wat lichte regen voorkomen. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordelijk kustgebied tot 17°C in het zuiden. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag zijn er wolkenvelden met vooral in de middag ook zonnige perioden. Het blijft waarschijnlijk droog. Met 13°C in het noorden, 15°C in het midden en ruim 16°C in het zuiden is het erg zacht. In het zuiden van Limburg kan het 17°C worden. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar een graad of 11. De wind blijft zwak tot matig, 2-3 Bft., en zuidoostelijk.

Dinsdag is er vrij veel bewolking en kan het af en toe regenen. Met 12°C in het noorden tot 14°C in het zuiden is het minder zacht.

De dagen daarna is het vaak bewolkt met af en toe wat zon. Soms kan een beetje regen vallen. De middagtemperatuur ligt tussen 12 en 14°C. Daarbij staat een matige zuidenwind, 3-4 Bft..

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Eerst zacht, later naar ongeveer 30% oplopende kans op temperaturen rond of onder normaal. De dagelijkse kans op neerslag blijft met ongeveer 20% klein.

Meteo Delfzijl – Geert Molema.