Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 02-05-2009 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vandaag zijn er naast zonnige perioden ook wolkenvelden. In de middag ontstaan er in het oosten enkele stapelwolken die lokaal uitgroeien tot een bui. De middagtemperatuur ligt tussen 16 graden in het westen en 21 graden langs de oostgrens. De westelijke wind is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

In de nacht van zaterdag op zondag neemt van het westen uit de bewolking geleidelijk toe. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Synoptische ontwikkeling:

Een occlusie langs de westkust trekt met weinig activiteit langzaam naar het oosten en verlaat ons land in de middag. De frontale kenmerken zijn sterk vervaagd. Er achter trek een zwakke rug van hoge druk in de avond en nacht over ons land en wordt. In het bij de occlusie behorende koufront is ter hoogte van Bretagne een golf ontstaan. Deze golf bereikt ons land zondag overdag.

De komende dagen blijft een as van hoge druk die het Azoren hoog verbindt met een hoog boven Rusland. Omdat de deze as zuid van ons land ligt bevinden wij ons in een westelijke stroming, waarmee wat koelere lucht wordt aangevoerd. Er ligt noord van ons dan een strakke 500 hPa stroming. Deze gaat geleidelijk meanderen, waardoor tegen het volgende weekend zich een rug boven de Atlantische Oceaan opbouwt. Op de oostflank ervan kunnen dan mogelijk depressies meetrekken en bij ons voor kouder weer en neerslag zorgen. Maar zeker is dit niet.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend gaat het van het westen uit nu en dan regenen. In de middag trekt de regen naar Duitsland weg en klaart het waarschijnlijk van het westen uit geleidelijk weer op. De middagtemperatuur ligt wat lager: het wordt 12 tot 14 graden. De wind is eerst zuidelijk, draait overdag naar zuidwest tot west en is matig, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met donderdag:

Maandag wordt er met een westelijke wind lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. Omdat deze vrij droog is zijn de neerslagkansen gering en krijgen we perioden met zon. De temperaturen zijn met 12 graden aan zee tot 15 in het binnenland wat lager dan we de afgelopen perioden gewend waren.

Vanaf dinsdag hebben we te maken met een zwakke westcirculatie. Hierdoor blijven we gevoelig voor storingen vanaf de Atlantische Oceaan. Omdat het Azorenhoog echter flink tegengas geeft, zijn de verwachte neerslagkansen in de tweede helft van de komende week gering.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Iets meer zon, kleine kans op neerslag en temperaturen boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.