Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 22-04-2009 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Brede opklaringen, maar ook lage bewolking bepalen het weerbeeld. Bovendien is het nevelig, lokaal mistig. De temperatuur ligt rond een graad of 6. Er staat een zwakke wind uit west tot noordwest, 1-2 Bft.. Aan zee is de wind matig, 3-4 Bft. en wordt in het Waddengebied vrij krachtig, 5 Bft..

Vanochtend zijn er wolkenvelden, maar het klaart van het noordwesten uit op en komt er in de loop van de dag steeds meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 13 graden aan de kust en lokaal 18 graden in het zuiden van het land. De noordwestenwind neemt ook landinwaarts toe tot matig, blijft aan de kust matig tot vrij krachtig, kracht 4 of 5 maar wordt langs de noordoostkust mogelijk even krachtig, kracht 6. Het weercijfer komt tot een 7.

In de nacht van woensdag op donderdag komen brede opklaringen voor en hebben vooral het noordoosten en oosten nog met wolkenvelden te maken. Daar is de wind nog matig uit noordwest, maar in de rest van het land waait het nauwelijks en is de kans op mist groot. De minimumtemperatuur ligt tussen 3 en 7 graden en lokaal kan het aan de grond net vriezen.

Synoptische ontwikkeling:

Een rug van hogedruk boven de Engelse westkust trekt langzaam oostwaarts. Aan de noordoostflank trekken vanochtend twee zwakke frontensystemen over; de restanten van een occlusie en een koufront (in de analyse van 00 UTC is alleen nog het koufront weergegeven). Op hoogte trekt, na frontpassage, nog een koude put via Denemarken naar Duitsland. Eerdergenoemde rug van hogedruk (N-Z georiënteerd) ligt vanaf vanavond boven de Noordzee en gaat in de loop van donderdag iets kantelen (ZW-NO). Tegelijkertijd trekt een aparte hogedrukkern van de zuidelijke Noordzee in de richting van Denemarken.

Een hogedrukgebied strekt zich uit van Engeland via de Noordzee naar de Baltische Staten met een kern nabij de Baltische Staten en een kern ten zuidwesten van de Britse Eilanden. Aan de oostflank van de westelijke kern trekt vanochtend een zwak koufront over. Daarna bouwt ook een hogedrukkern boven de Zuidelijke Noordzee op. Donderdag op vrijdag passeert het hoog onze omgeving en trekt, via de Oostzee door naar oost Europa. Ons land komt na passage van het hoog op zaterdag en zondag in een zuidelijke stroming terecht. Uiteindelijk passeert maandag of dinsdag een koufront van het westen uit ons land, waarachter we in koelere polaire lucht terecht komen. Deze laatste ontwikkeling blijft nog erg onzeker (zie modelbeoordeling).

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag, na het optrekken van eventuele mist, schijnt op veel plaatsen de zon volop en wordt het 14 tot 19 graden. 's Middags draait de wind naar noordoost, maar aan de kust gaat de wind vanaf zee waaien. Het weercijfer komt morgen tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met maandag:

De dagen daarna wordt het geleidelijk weer warmer. De middagtemperatuur stijgt weer naar waarden rond 20 graden. Daarnaast blijft het tot en met het weekeinde droog.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Dagelijks 30-40% kans op neerslag. Grote kans (70-80%) op temperaturen boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.