Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 20-04-2009 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

De zon schijnt vandaag volop, maar eerst is het nevelig en komt lokaal een mistbank voor. Na zonsopkomst lost de mist snel op. In de middag ontstaan vooral in het zuiden en westen weer stapelwolken. Het wordt gemiddeld een graad of 18. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur enkele graden achter. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordoost, 2-3 Bft., maar aan de westkust komt de wind in de middag vanaf zee.

Komende nacht is het opnieuw onbewolkt en kunnen er enkele mistbanken ontstaan. Het koelt af naar een graad of 6.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Aan de zuidflank van een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van Engeland via Denemarken naar de Baltische Staten wordt een noordoostelijke stroming continentale polaire lucht aangevoerd.

De komende dagen is er aanvankelijk sprake van een geblokkeerd stromingspatroon met een hoog boven het zuiden van Scandinavië en een hoogtelaag boven het westelijk Middellandse Zeegebied. Een langgerekte gordel van hogedruk bevindt zich van Engeland naar Polen, waardoor bij ons een zwakke noordoostelijke stroming staat. Dinsdag splitst de hogedrukgordel zich in een aparte kern boven Scandinavië en een kern ten zuidwesten van de Britse Eilanden. Aan de oostflank van de westelijke kern trekt woensdag een zwak koufront over, waar waarschijnlijk allen wat bewolking op zit. In de loop van donderdag passeert het hoog onze omgeving en trekt door naar oost Europa. Ons land komt na passage van het hoog op vrijdag en zaterdag in een zuidelijke stroming terecht. Uiteindelijk passeert in de loop van zondag of maandag een koufront van het noordwesten uit ons land, waarachter we in koelere polaire lucht terecht komen. Deze laatste ontwikkeling is echter nog erg onzeker. (Zie modelbeoordeling).

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag zijn er opnieuw flinke perioden met zon en het wordt ongeveer 18 graden, maar aan de noordkust blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind wordt noordelijk en is meest zwak tot matig, 2-3 Bft..

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met zaterdag:

Ook woensdag ligt de maximumtempeatuur tussen de 14 graden aan zee tot 19 graden verder landinwaarts. Plaatselijk kan het wat warmer worden. De kans op bewolking is klein. Er heerst een matige noorden wind aan de kust, 3-4 Bft., in het binnenland is de wind zwak, 1-2 Bft..

Donderdag wordt opnieuw een prachtige dag met vrij hoge temperaturen. Vanaf vrijdag neemt de onzekerheid toe.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Dagelijks 40-60% kans op neerslag. Grote kans (70-80%) op temperaturen rond normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.