Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

39

Volgende update: 27-07-2017 om ± 07:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

In het oosten is er eerst nog zon, in het westen is het inmiddels bewolkt en deze bewolking breidt zich oostwaarts uit. In het westen valt vanavond af en toe wat regen. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig, 2-3 Bft., in de loop van de avond wordt de wind aan zee (vrij) krachtig, 5-6 Bft..

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen en motregen. De minimumtemperatuur wordt ca. 16 graden en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig, 2-3 Bft., aan zee vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een lagedrukgebied bij Schotland is min of meer stationair. Het (warmtefront (Td 16 C) bereikt rond 18 UTC het ZW en trekt gedurende de avond noordoostwaarts. Het koufront (Td ca. 14 C) bereikt rond 03 UTC de westkust en verlaat rond 06 UTC het oosten. In de terugkerende maritiem polaire lucht passeert donderdagavond een hoogtetrog. Vrijdag overdag krijgen we te maken met het restant van een ingedraaide occlusie.

Noordwest-Europa ligt nagenoeg de gehele periode onder invloed van een sturend Atlantisch laag in het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. De stroming komt overwegend uit richtingen tussen zuidwest en west waarin ruggen en troggen elkaar afwisselen. Het polaire front trekt zo nu en dan over onze omgeving.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend kan er in het oosten eerst nog wat regen vallen. In het noorden is er kans op een enkele bui, maar op de meeste plaatsen blijft het overdag droog. In de avond zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien, daarbij is er in het noordwesten en noorden kans op onweer en windstoten. De middagtemperatuur wordt ongeveer 20 graden en de zuidwestenwind is matig, 3-4 Bft., aan de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met woensdag:

Vrijdagochtend ontstaan er opnieuw enkele buien. Sommige plaatsen zullen het grotendeels droog houden, terwijl andere plekken meerdere buien te verwerken krijgen. De meeste buien worden verwacht in het Waddengebied en de noordoostelijke provincies. Daarbij is ook kans op een klap onweer. ’s Middags neemt de buienkans vanuit het westen af en breekt de zon vaker door. Bij een matige westen- tot zuidwestenwind, 3-4 Bft., wordt het 19 graden in het noorden tot lokaal 22 graden in het zuiden.

Zaterdag krijgen we meer van hetzelfde wisselvallige zomerweer. Buien trekken over het land, maar het is zeker niet de hele dag slecht. In de ochtend is de kans op een bui het grootst, waarbij de meeste buien voorkomen in de noordelijke landshelft. In de middag zullen de droge perioden overheersen, maar een blik op de radar om te kijken waar de buien uithangen zal nog wel nodig zijn. Met maxima van 21-23 graden wordt het iets warmer dan donderdag en vrijdag. Er staat weer een matige, 3-4, aan zee (vrij) krachtige, zuidwester, 5-6 Bft..

Zondag loopt de temperatuur verder op naar 21-22 graden. Regen- en onweersbuien trekken dan vanuit het zuidwesten over het land. Aan zee staat opnieuw een matige zuidwestenwind, 3-4 Bft..

Na het weekend houdt het sterk wisselvallig zomerweer aan. Dagelijks is er kans op buien, maar gelukkig zijn er vooral ook veel droge perioden. Zicht op stabiel droog zomerweer met veel zon en zomerse warmte is er helaas nog niet.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans (ca. 80%) op het aanhouden van het vrij koele en wisselvallige weertype.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.