Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

13

Volgende update: 25-07-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt en in het midden en westen van het land komen er aanvankelijk nog plaatselijk mistbanken voor. Verder hebben we vandaag te maken met af en toe regen of een bui. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 19 graden. De wind is noordwestelijk en is matig, 3-4, langs de kust vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 5.

In de nacht naar woensdag zijn er wolkenvelden en blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13 graden en de noordwestelijke wind is zwak tot matig, 2-3 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hoogtelaag boven het grensgebied van Duitsland en Tsjechië blijft daar vandaag stationair om vervolgens woensdag langzaam oostwaarts Tsjechië in te trekken. In het gronddrukpatroon zien we een activerend laag boven het zuiden van Polen dat op oostflank van het hoogtelaag noordwestwaarts beweegt en woensdag boven het uiterste noordwesten en noorden van Polen komt te liggen. We blijven vandaag in een noordelijke cyclonale stroming zitten met aanvoer van polaire lucht waarin delen van een occlusie over ons land zuidwaarts. In de nacht naar woensdag komen we van het westen uit geleidelijk onder invloed van een rug van hogedruk die woensdag langzaam van west naar oost over ons land heen beweegt. Aan de westflank van deze rug bereikt later in de avond een warmtefront de westkust.

Vanaf woensdag ligt Noordwest-Europa onder invloed van een groot Atlantisch laag in het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. De stroming komt overwegend uit richtingen tussen zuidwest en west en hebben we van tijd tot tijd te maken met het polaire front. De meeste frontale activiteit zien we op maandag en dinsdag wanneer er een langgolvige hoogtetrog over onze omgeving trekt.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Woensdag overdag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken, het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond de 21-22 graden. In de avond neemt van het westen uit de bewolking toe en kan er later wat regen vallen. De wind draait in de loop van de dag van noordwest naar zuidwest en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met dinsdag:

Donderdag en vrijdag is het weer wisselvallig met regelmatig kans op een bui, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Er staat een matige tot vrij krachtige (zuid)westenwind, 4-5 Bft., en de temperatuur moet weer wat inleveren met circa 20 graden.

Dit weekend gaat de temperatuur flink omhoog dankzij een zuidzuidwestenwind. Het wordt dan 22 graden op de Wadden en in Delfzijl, 24 in het midden van het land en 26 in het zuidoosten. Flinke zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar dan af. Vooral zondag is kans op een regen- of onweersbui.

Volgende week is het prima zomerweer. Helemaal droog blijft het niet, maar de zon is wel regelmatig te zien en de temperaturen zijn aangenaam met circa 22-24 graden.

Na aanstaande dinsdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans (ca. 70%) op het aanhouden van het vrij koele en wisselvallige weertype. Daarnaast is er een 30% kans op een overgang naar een warmer weertype.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.