Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

03

Volgende update: 27-03-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

In het noorden begint de dag met mist, elders is er weinig bewolking. De temperaturen liggen in de vroege ochtend rond 3 graden. De mist lost in de loop van de ochtend geleidelijk op, overigens is het zonnig. De middagtemperaturen komen uit tussen 10 graden op de Wadden, 15 graden in Delfzijl en 18 graden in het midden en zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

Komende nacht is het onbewolkt, in het noorden kan mist ontstaan. De temperatuur bereikt minimumwaarden van 2 graden in het noorden en 5 graden in het zuiden. De wind is zuidoostelijk en zwak, 1-2 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een brug van hoge druk verloopt van het noorden van de Noordzee via de Duitse Bocht naar de Balkan. Een zwak, west-oost georienteerd warmtefront ligt min of meer stationair in de hogedrukbrug nabij 54 NB. Bij en ten N van dit front bevindt zich lage bewolking. De stroming ruimt gedurende de periode geleidelijk naar zuidwest. Dinsdagmiddag bereikt een kortgolvige, ZO-NW georienteerde hoogtetrog het ZW en trekt in de loop van de avond noordoostwaarts. Bij de trog bevinden zich ook restanten van occlusies.

Een hoog boven Zuid-Europa met een rug naar het Noordzeegebied en een groot sturend laag op de Oceaan rond 50 NB zorgen voor een zuidwestelijke stroming. Woensdagochtend trekt een hoogtetrog boven ons land snel oostwaarts. Vrijdagavond 1 april passeert in vrijwel alle leden een koufront van een depressie die op de NO Atlantische Oceaan NNO-waarts trekt. Zaterdag passeert dan een uitgesproken hoogtetrog. In het grootste deel van de leden komen we daarna onder invloed opeenvolgende hogedrukcellen die vanaf de Oceaan naar West-Europa trekken, in ongeveer 30% van de leden (waaronder de Oper uitvoer) blijft het hoog zodanig westelijk dat de stroming boven W-Europa duidelijk westelijk is waarbij van tijd tot tijd (zwakke) fronten passeren.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Dinsdagochtend begint met veel zon, maar van het zuiden uit neemt de bewolking geleidelijk toe. In de (na)middag ontstaat er een enkele bui, soms met onweer. De maximumtemperatuur varieert van 12 graden op de Wadden, 16 graden in Delfzijl en tot tegen 20 graden in het zuiden. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag blijft het met 10 graden op de Wadden, 12 graden in Delfzijl en tot 17 graden in het zuiden zachter dan normaal. Er is wel vrij veel bewolking en zo nu en dan kan er een beetje regen vallen. De wind blijft in de zuidwesthoek en zwak tot matig, 2-3 Bft..

Donderdagochtend kan in het noordoosten nog een beetje regen vallen, maar in de middag is het waarschijnlijk droog en zijn er zonnige perioden. Het wordt een warme dag met 16 tot 19 graden in het noordoosten en tot 19 tot 21 graden in het zuiden.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en kunnen enkele buien ontstaan. Tussendoor schijnt ook de zon en de middagtemperatuur gaat geleidelijk omlaag met op zondag 12 tot 15 graden.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

70% kans op een snelle overgang naar droog weer met temperaturen rond of boven normaal, 30% kans op licht wisselvallig weer met temperaturen iets onder normaal.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.