Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

01

Volgende update: 25-03-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vandaag is het overwegend zonnig. Wel komt er dunne sluierbewolking voor. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 10 graden in het noordelijk kustgebied en 15 graden in het zuiden. De noordoostenwind is matig, 3-4 Bft., in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig, 5, vanmiddag mogelijk krachtig, 6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 9.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het is droog. Het wordt landinwaarts op veel plaatsen nevelig en met name in het(noord-)oosten is er kans op mistbanken. Het blijft droog en de minimumtemperatuur varieert van 2 graden in het noordoosten tot 5 graden aan zee. De wind is overwegend noordoostelijk en zwak tot matig, 2-3 Bft., langs de westkust mogelijk vrij krachtig. 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hoog boven de Noordzee met het centrum nabij de Engelse oostkust heeft een uitloper richting Polen. De uitloper ligt vlakbij het noorden. Mogelijk bereiken restanten van een zwakke occlusie boven de noordelijke Noordzee ons land zondagochtend nog via een omweg vanuit het (noord)oosten.

Aanvankelijk hebben we een dipool blokkade met de as langs 10 WL. Aan de grond ligt het hoog boven de Britse Eilanden met een uitloper juist ten noorden van ons land. De dipool gaat maandag snel over in een omega waarvan de as zuidoostwaarts trekt en daarmee het hoog aan de grond. Dinsdag passeert een zwakke occlusie van het zuidwesten uit. Daarna komen we snel onder invloed van een ZW-NO georienteerde hoogterug boven Midden-Europa waarbij het hoog aan de grond boven Oost-Europa ligt en de stroming bij ons zuidzuidwestelijk is. Op vrijdag 1 april passeert in vrijwel alle leden een koufront van een depressie die op de NO Atlantische Oceaan NNO-waarts trekt. In het grootste deel van de leden komen we daarna onder invloed van een hoog dat vanaf de Oceaan naar West-Europa trekt, in ongeveer 30-40% van de leden blijft het hoog zodanig westelijk dat de stroming boven W-Europa duidelijk westelijk is waarbij van tijd tot tijd fronten passeren.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Ook morgen is een droge dag, met naast zon ook (sluier)bewolking. In het noordelijk kustgebied kan dikkere bewolking de overhand krijgen. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt tussen 10 graden op de Wadden, 12 graden in Delfzijl en 15 graden plaatselijk in het zuiden. De wind blijft meest noordoost en zwak tot matig, 2-3 Bft., in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandagochtend kan het in het noorden en oosten kan het regionaal bewolkt zijn. Op veel andere plaatsen schijnt de zon en later gaat ook in het noordoosten de zon schijnen. De temperatuur valt wat hoger uit met in het noorden 13-15 graden, zo’n 17 graden in het midden en in het zuiden kan het 18 graden worden. De wind komt dan uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig, 2-3 Bft..

Dinsdag is het heerlijk zacht. De temperatuur stijgt naar 15 graden aan de noordwestkust, 17 graden in Delfzijl en in het zuiden en oosten wordt het 18 tot ruim 19 graden. In het zuiden kan het plaatselijk 20 graden worden. Daarbij zijn er zonnige perioden en enkele stapelwolken. De wind is zuidwestelijke en meest matig, 3-4 Bft..

Woensdag is er tijdelijk meer bewolking, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Met 15 graden blijft het zacht.

Donderdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. In het noorden en noordwesten wordt het 16 tot 19 graden, maar in het zuiden, midden en oosten kan de temperatuur naar 19 tot 21 graden stijgen. In het zuidoosten zijn zelfs maxima van 22 of 23 graden mogelijk. De zon schijnt regelmatig en het blijft waarschijnlijk droog.

De dagen daarna neemt de bewolking toe en is er kans op een bui. In het weekend daalt de temperatuur naar 12 tot 14 graden.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

60% kans op een snelle overgang naar droog weer met temperaturen boven normaal, 40% kans op licht wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.