Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

37

Volgende update: 25-03-2017 om ± 09:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het is vanavond en vannacht overwegend helder. Van het noorden uit drijft er af en toe sluierbewolking over en het blijft droog. In het noordoosten kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur komen uit tussen -2 graden plaatselijk in het noordoosten en 4 graden in het zuidwesten. De noordoostenwind is matig, 3-4 Bft., aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Vannacht neemt de wind af naar zwak tot matig, 2-3 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hoog boven de Noordzee met het centrum nabij de Engelse oostkust heeft een uitloper richting Polen. In de loop van komende avond en nacht komt de bijbehorende rugas bij of net noord van de Wadden te liggen. Mogelijk bereiken restanten van een zwakke occlusie boven de noordelijke Noordzee ons land zondagochtend nog via een omweg van het (noord)oosten uit.

Aanvankelijk is er sprake van een diffluente blokkade met een hoogterug boven UK en een hoogtelaag boven Iberisch Schiereiland. In de loop van volgende week trekt het hoogtelaag noordwestwaarts en wordt opgenomen in de zonale stroming. Hierdoor blijft een hoogterug over boven West-Europa. Hierdoor krijgt de stroming geleidelijk een zuidelijke, later een zuidwestelijke component en wordt de aangevoerde lucht warmer. Vanaf het weekend van 1/2 april zien we dat de hoogterug verzwakt en de zonaliteit voorzichtig terugkeert.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen wordt het opnieuw een vrij zonnige dag, hoewel er ook af en toe wat sluierbewolking over het land trekt. De middagtemperatuur ligt op veel plaatsen tussen de 12 en 15 graden, alleen in het noordelijk kustgebied komt de temperatuur amper boven de 10 graden uit. De noordoostenwind is matig, 3-4 Bft., in het zuidwestelijk kustgebied af en toe vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag zien we vooral in het noorden en oosten wolkenvelden en in het zuiden en westen komt de zon beter tot haar recht. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind, 2-3 Bft., wordt het 10 op de Wadden en in Delfzijl en tot 15 graden in het zuiden. De nacht naar maandag verloopt overwegend helder. De temperatuur daalt naar 1-3 graden en aan de grond kan het een graadje vriezen.

Maandag is in de ochtend nog kans op bewolking en staat er een zwakke tot matige noordoostenwind. De middag verloopt stralend. De wind draait naar het zuidoosten en voert warmere lucht aan. In het uiterste noorden wordt het hooguit 13 of 14 graden, maar in het zuiden stijgt de temperatuur naar 17 of 18 graden.

Ook dinsdag wordt een zonnige lentedag. Bij een matige zuidenwind, 3-4 Bft., loopt de temperatuur op naar 14 in noorden en 19 graden in het zuiden.

De dagen daarna gaat de temperatuur nog iets omhoog, maar zien we ook vaker bewolking verschijnen. In het zuiden kan het 20 graden worden. De laatste keer dat het in Nederland 20 graden werd, was 16 oktober vorig jaar. Vanaf vrijdag neemt de kans op regen toe en gaat de temperatuur geleidelijk wat naar beneden.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Ongeveer 60% op een overgang naar een wisselvalliger weertype met meer bewolking en soms wat regen. Ongeveer 40% kans op een aanhouden van het rustige voorjaarsweer.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.