Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 07

Volgende update: 18-02-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het is vandaag half tot zwaar bewolkt en in de ochtend komt plaatselijk mist voor. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De wind komt meest uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, 2-3 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

Komende nacht neemt de bewolking verder toe en tegen de ochtend bereikt een gebied met (mot)regen het noordwesten van het land. De minimumtemperatuur loopt uiteen van een graad of 6 aan zee tot 3 graden in het oosten van het land. De zuidwestenwind is zwak tot matig, 2-3 Bft., in de kustgebieden af en toe vrij krachtig, 5 Bft., en in het noordelijke kustgebied mogelijk krachtig, 6 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hogedrukgebied boven het noordoosten van Frankrijk heeft een noordwaarts gerichte uitloper boven ons land en trekt langzaam verder oostwaarts. De stroming wordt hierdoor geleidelijk zuidwestelijk. Een warmtefront, actueel boven het midden van Engeland, bereikt aan het begin van de nacht naar zondag het noordwesten van ons land en trekt zondagochtend zuidoost-waarts over het land. Het koufront, actueel boven Ierland, trekt enkele uren daarna zuidoostwaarts en haalt het warmtefront boven ons land in. De resulterende occlusie verlaat zondagmiddag het zuidoosten van het land.

Dit weekeinde ligt een hogedrukgebied boven Midden-Europa waarvan de as geleidelijk zuidwaarts beweegt. Een eerste frontale zone passeert zondag. Na het weekeinde trekt het hoog zich terug richting Azoren. Op de noordflank van het hogedrukgebied stelt zich boven onze omgeving een meanderende zonale stroming in. Dinsdag passeert er nog een trekrug waarna er in de avond een warmtefront overtrekt. Woensdag, donderdag en vrijdag hebben we waarschijnlijk te maken met het stevig windveld van twee passerende frontale depressie en hun randstoring, die over de Noordzee oostwaarts trekken. Vrijdag zien we boven de Oceaan een rug ontstaan, terwijl er dan over onze omgeving een hoogtrog oostwaarts trekt. In het weekeinde daarop zien we de Atlantische rug over onze omgeving oostwaarts bewegen. Op de langere termijn blijft de meanderende westcirculatie aanwezig.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag is er veel bewolking en de regen trekt verder naar het zuidoosten. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog en mogelijk breekt de zon nog even door. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De zuidwestenwind is matig, 3-4 Bft., aan zee in de ochtend vrij krachtig, 5 Bft.. De wind draait in de middag naar west en zwakt in de avond vooral landinwaarts af. Het weercijfer komt tot een 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag wordt een bewolkte dag met enige tijd regen. De matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind, 4-5 Bft., voert vrij zachte lucht aan. Ondanks het grijze en regenachtige weerbeeld wordt het zo'n 9 graden.

Ook dinsdag wordt een dag met veel bewolking en af en toe wat ruimte voor de zon. Overdag blijft het meest droog, in de avond en nacht gaat het weer regenen. Het wordt opnieuw 8 graden op de Wadden tot 11 in het zuiden bij een matige, 3-4, aan zee soms krachtige, (zuid)westenwind, 6 Bft..

Ook de rest van de week blijft het wisselvallig en vrij zacht met maxima rond 8 of 9 graden. Daarbij kan de wind een paar keer fors uitpakken.

In het volgende weekend wordt het waarschijnlijk weer wat rustiger en iets minder zacht.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans op aanhoudend wisselvallig weer. De dagtemperatuur ligt waarschijnlijk iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar, 's nachts is er een kleine kans (30%) op lichte vorst.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.