Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

 

33

Volgende update: 14-02-2017 om ± 07:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond en vannacht is het droog en is het onbewolkt. De temperatuur daalt naar -4 graden plaatselijk in het noordoosten en -1 graden in het zuiden. De oostenwind blijft matig, 3-4 Bft., in de kustgebieden af en toe vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Aan de westflank van een hoog met de as van de Balkan naar Noorwegen voert een zuidoostelijke stroming vrij droge, maar heiige lucht aan.

Een omegablokkade boven Midden-Europa trekt - langzaam in betekenis afnemend - zuidwaarts. Vanaf donderdag 16 februari wordt de stroming dan tijdelijk westelijk met de passage van een zwakke trog. Tegelijkertijd bouwt een mobiele rug boven de Britse Eilanden op. Deze trekt op zaterdag 18 februari door (een dag eerder dan in de vorige run) waarna we in een meanderende weststroming terechtkomen. Aan de grond zien we dat het van oorsprong Scandinavische Hoog zuidwaarts richting Zuidoost-Europa zakt. Daarbij kantelt de as van het hoog naar een zuidwest-noordoost oriëntatie waardoor de wind van zuidoost naar zuidwest gaat ruimen. Op donderdag 16 februari passeert een zwakke storing, gevolgd door een mobiele rug. Vanaf zaterdag 18 februari trekken er aan de noordflank van een hoog met centrum nabij de Golf van Biskaje in een weststroming diverse oceaanstoringen over het aandachtsgebied. Omdat het hoog geleidelijk de neiging krijgt noordwaarts op te dringen volgen de storingen wel een vrij noordelijke koers waardoor de wisselvalligheid en neerslagaccumulaties over het algemeen niet groot zijn.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag schijnt de zon opnieuw volop en blijft het overal droog. De middagtemperatuur komt uit op 5 graden op de Wadden, 6 graden in Delfzijl en 10 graden in het zuiden. De wind is oost tot zuidoost en overwegend matig, 3-4 Bft., in de avond zwakt de wind vooral landinwaarts af. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Woensdag start lokaal met wat mist of lage bewolking, maar overdag is er op veel plaatsen regelmatig ruimte voor de zon. Later op de dag neemt in het westen de bewolking wat toe. De wind is zwak tot matig, 2-3 Bft., en waait uit het zuiden. Het wordt beduidend warmer dan vandaag en morgen met 7-10 graden in het noorden en 11-13 graden in de zuidelijke helft van het land.

Donderdag wordt het zo'n 7 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en slechts af en toe zon. Mogelijk valt plaatselijk een beetje regen. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, 2-3 Bft..

Daarna blijft het waarschijnlijk tot ver in de volgende week zacht voor februari. Daarbij is het licht wisselvallig met veel bewolking en soms ruimte voor de zon. De maxima blijven uitkomen rond 10 graden en in de nachten wordt het vaak niet kouder dan een graad of 5.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Waarschijnlijk licht wisselvallig en vrij zacht weer met dagelijks ongeveer 50% kans op regen.