Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 27-11-2008 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Er verandert de komende 24 uur weinig in het huidige weerbeeld. Het is bewolkt, nevelig en er valt af en toe motregen. De temperatuur loopt uiteen van 4 graden in het zuidoosten tot een graad of 9 in het noordwesten. De wind is zuidwest, matig, 3-4 Bft., aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 en trekt daar in de loop van de dag aan tot hard, 7 Bft.. Het weercijfer komt niet verder dan een 5.

Komende nacht komen m.n. in Limburg al opklaringen voor. Daar dan ook de laagste minima; een graad of 2. Elders koelt het onder een bewolkte hemel niet veel verder af dan een graad of 5.

Synoptische ontwikkeling:

Een in kracht toenemende zuidwestelijke stroming voert vochtige en stabiele lucht aan. Coalescentie zorgt voor af en toe motregen. Een koufront boven Ierland en Schotland trekt naar het oosten en wordt rond 00 UTC tegen de noordwestkust verwacht. Door golfvorming bij Bretagne zal het koufront ons land niet bereiken, maar weer als warmtefront westwaarts bewegen. Het warmtefront dat gisteren ons land passeerde, ligt momenteel aan de grond boven Limburg en trekt later vandaag en morgen als zwak koufront weer over de zuidoostelijke helft van ons land.

Het warmtefront dat gisteren over ons land trok trekt vrijdag weer als inactief koufront over. Tegelijkertijd nadert van het westen uit een koufront, maar in hoeverre deze over ons land komt is nog de vraag. Onder invloed van een lagedrukafsnoering bij Biskaje neigt dit front te stagneren (voordat het onze noordwestkust bereikt) en weer westwaarts te bewegen op zaterdag. De afsnoering blijft de dagen daarna, ook gedurende de EPS periode, in onze directe omgeving. Kijkend naar de diverse clusteroplossingen is er wel een verschil in positionering van de lagedrukkern, wat erg bepalend voor het stromingspatroon en de temperatuur.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Ook morgen is het eerst bewolkt maar in de loop van de dag breekt het wolkendek op steeds meer plaatsen en 's middags is het zo goed als droog. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 5 graden. De zuidenwind neemt af tot matig, 3-4 Bft., en aan de kust tot vrij krachtig, 5 Bft.. Het weercijfer komt morgen tot een 5 of een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met dinsdag:

Het weekeinde verloopt nog een stuk frisser. 's Nachts kan er ook weer vorst voorkomen. De neerslagkansen blijven wel laag, maar geheel droog verloopt het weekeinde niet...na het weekend wellicht weer sneeuw.

Na aanstaande dinsdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (60-70%) op aanhoudend licht wisselvallig weer met zowel 's nachts als overdag temperatuur iets onder normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.