Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 26-11-2008 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Naast wolkenvelden komen ook nog opklaringen voor. In de zuidoostelijke helft van het land ligt het kwik in opklaringsgebieden nog net onder nul en is lokale gladheid niet uitgesloten. Elders ligt de temperatuur tussen 3 en 7 graden. Overigens moet het verkeer in Limburg ook nog rekening houden met dichte mist. Het weercijfer komt tot een 4.

In de loop van de ochtend neemt de bewolking van het noordwesten uit verder toe. De wolkenlaag wordt dan daarbij zo dik dat het soms motregent. De temperatuur loopt op naar 5 graden in het zuidoosten en 10 in het noordwesten van het land. De wind is zuidwest en matig, 4, aan de kust vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een warmtefront boven Engeland en het midden van de Noordzee trekt verder OZO-waarts en bereikt rond 12 UTC De Bilt en ligt vannacht boven Limburg. Na passage wordt in de warme sector met een geleidelijk in kracht toenemende zuidwestelijke stroming vochtige en stabiele lucht aangevoerd (het wolkenpakket is daarbij dik genoeg om geregeld motregen, door coalescentie, te produceren).

Een warmtefront behorend bij een laag noordoost van IJsland trekt vandaag over ons land. Vrijdag nadert een koufront, maar in hoeverre deze over ons land komt is nog de vraag. Onder invloed van een lagedrukafsnoering bij Biskaye neigt dit front te stagneren (voordat het onze westkust bereikt) en weer westwaarts te bewegen op zaterdag. De afsnoering blijft de dagen daarna, ook gedurende de EPS periode, in onze directe omgeving. Kijkend naar de diverse clusteroplossingen is er wel een verschil in positionering van de lagedrukkern, wat erg bepalend voor het stromingspatroon en de temperatuur.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Donderdag is het bewolkt en motregent het van tijd tot tijd. De temperatuur ligt zowel overdag als 's nachts tussen 5 en 10 graden. De wind is zuidwest, matig, 4 Bft., aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft., en trekt in de loop van de dag aan tot hard, 7 Bft.. En ook dan blijft het weercijfer hangen op een 4.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met maandag:

Vrijdag stagneert een storing net ten westen van ons land. Hierdoor komen we er redelijk droog vanaf. Wel zal het overwegend bewolkt zijn. Het wordt wel weer wat frisser met een graad of 5 overdag.

Het weekeinde verloopt nog een stuk frisser. 's Nachts kan er ook weer vorst voorkomen. De neerslagkansen blijven wel laag, maar geheel droog verloopt het weekeinde niet…

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (60-70%) op aanhoudend licht wisselvallig weer met zowel 's nachts als overdag temperatuur iets onder normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.