Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 15-11-2008 om ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vandaag overheerst de bewolking. In de oostelijke helft is het aanvankelijk nog nevelig en kan er nog wat motregen vallen. Aan het einde van de middag gaat het van het noorden uit wat licht regenen of motregenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 12 graden. De wind blijft in de zuidwesthoek, is matig boven land, kracht 3 of 4, aan zee en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig, 5, in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft. Het weercijfer komt tot een 4.

Komende nacht valt er met name in de zuidelijke helft van het land wat regen. In het noorden klaart het op maar komen ook enkele buitjes voor. De minimumtemperatuur ligt in het noorden rond 8 graden en in het zuiden rond 10 graden. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, 3-4 Bft., aan zee vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje heeft een uitloper richting Centraal-Europa. Een lagedrukgebied noord van Schotland trekt naar het oosten en passeert dit weekeinde Scandinavië. Nederland bevindt zich in een warme sector, waarin de zuidwestenwind vochtige en relatief zachte lucht aanvoert. Vannacht en morgenochtend zitten we diep in de warme sector, hebben met wat kouadvectie te maken waardoor de basis van de bewolking iets hoger wordt. Een koufront bereikt zaterdag aan het einde van de middag het noorden van het land, trekt langzaam zuidwaarts en verlaat pas zondag rond 06 UTC het uiterste zuiden van ons land.

We hebben tot en met de eerste helft van de volgende week te maken met een meanderende westelijke stroming waarbij grootschalige ruggen en troggen elkaar afwisselen. Zondag ligt in eerste instantie boven het zuiden van het land een zwak koufront maar die trekt in de loop van de ochtend naar het zuiden. Maandag passeert er een trekrug en dinsdag een occluderend frontaal systeem. Daarna neemt de amplitude van de lange golven toe en wordt de hoogtestroming noord of noordwest.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Zondag is het wisselend bewolkt en kan er met name in de kustprovincies een enkel buitje voorkomen. Later op de dag komen er ook landinwaarts enkele buitjes voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10 graden. De wind is noordwest en matig, 3-4 Bft., aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, 5-6 Bft. Het weercijfer komt dan tot een 7.

De nacht naar maandag is een frisse. Gemiddeld komen de minima uit rond een graad of 3. Vooral in het oosten is een graadje vorst aan de grond mogelijk. Vanuit het westen raakt het in de loop van de nacht geleidelijk bewolkt.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met donderdag:

Maandag wordt dan weer een vrijwel geheel bewolkte dag, maar in het noorden lijkt het droog te blijven. In het zuiden van het land valt af en toe wat regen. De maxima komen rond 8 à 9 graden uit. Het weercijfer komt tot een 7 of een mogelijk zelfs een 8.

Dinsdag belooft een onstuimige dag te worden met buien en veel wind. Het weercijfer komt dan niet verder dan een 3.

De dagen daarna blijft het herfstachtig weer met normale temperaturen voor half november. Overdag een graad of 9 en in de nachten minima tussen 3 en 6 graden.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven normaal. Kans op een beetje sneeuw en nachtvorst.

Meteo Delfzijl - G. Molema.