Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 13-11-2008 om ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vooral in de kustprovincies is er nog een enkele bui. In het noordoosten en oosten komt plaatselijk dichte mist voor, waar het verkeer hinder van ondervindt. Aan de kust staat een matige westenwind, 3-4 Bft., boven land is de zuidwestenwind af tot zwak, 2 Bft.. Het weercijfer komt vandaag tot een 6.

Overdag komen we tijdelijk onder invloed van een zwakke uitloper van het Azorenhoog. Het klaart van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied kan nog een bui voorkomen. De temperatuur loopt in de middag op naar 10 of 11 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig, 2-3 Bft., aan de kust later op de dag weer krachtig, 6 Bft.. In de middag en avond wordt de bewolking vanuit het westen dikker en later op de avond kan er in het westen van het land al wat lichte regen of motregen vallen.

In de nacht naar vrijdag kan valt er af en toe regen of motregen. Er staat een matige en aan de kust en op het IJsselmeer een vrij krachtige of krachtige zuid- tot zuidwestenwind. De temperatuur daalt in het zuidoosten nog tot een graad of 5 maar loopt later weer op. In het westen wordt het niet kouder dan 9 graden.

Synoptische ontwikkeling:

Een westelijke stroming voert in onze omgeving polaire lucht aan. Een rug van hoge druk ligt donderdag van Normandië naar Tsjechië. Op de Atlantische Oceaan trekt een laag langs ongeveer 65 NB oostwaarts. Het warmtefront (Theta-w 850 circa 10 C) bereikt het westen van ons land vrijdag rond 00 UTC en verlaat het land rond 09 UTC. Het warmtefront wordt voorafgegaan door een oude Occlusie, deze wordt voordat hij ons land bereikt ingehaald door het warmtefront.

We hebben tot en met de eerste helft van de volgende week te maken met een meanderende westelijke stroming waarbij grootschalige ruggen en troggen elkaar afwisselen. Donderdag en vrijdag bevinden we ons aan de noordflank van een uitloper van een hoog op de Atlantische Oceaan. Vrijdag passeert een zwak warmtefront, zaterdag passeert dan het koufront van een lagedrukgebied dat over de noordelijke Atlantische Oceaan oostwaarts trekt. Maandag trekt een randstoring (stabiele golf) over Engeland en het Noordzeegebied oostzuidoostwaarts. Dinsdag trekt een volgende actieve depressie van IJsland naar Noord-Scandinavië waarbij het koufront ons passeert. Daarna neemt de amplitude van de lange golven toe en wordt de stroming noordwestelijk. Diverse randstoringen en troggen trekken in deze stroming over het Noordzeegebied, aan het eind van de periode lijkt het Noordzeegebied tijdelijk onder invloed van een rug van het hoog op de Oceaan te komen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Vrijdag overdag is het bewolkt en nog steeds niet helemaal droog. Het is een graad of 11 en de wind verandert nauwelijks. Dus een matige , 3-4 Bft., en aan de kust en op het IJsselmeer een vrij krachtige of krachtige zuid- tot zuidwestenwind, 5-6 Bft.. Het weercijfer komt dan tot een 4.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met dinsdag:

Zaterdag gaat ook bewolkt verlopen. Voor de zon is vrijwel geen ruimte, het blijft wel droog bij 12 graden.

De zondag houden we bewolkt weer, maar nu weer in combinatie met regen. De temperatuur loopt dan op tot 13 graden.

Na het weekend leveren we weer enkele graadjes in wat de temperatuur betreft. Het blijft wel wisselvallig.

Na aanstaande dinsdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

In het algemeen wisselvallig weer met temperaturen eerst boven, later rond normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.